După ce acum câteva săptămâni un rechin a fost capturat de localnici, iată că o veste cutremurătoare ne spune că un submarin operat de compania Sinbad din Hurghada s-a scufundat în Marea Roșie, a atins un coral și s-a depresurizat.
Cei de la Sinbad dețineau singurele 2 submarine care operează în largul Mării Roșii. De ce sunt marcat de acest eveniment? Ei bine, anul trecut am fost pe acel submarin cu David și Delia, ne-am scufundat la 25m, 4m de fund, am trecut pe lângă corali destul de aproape să zicem și a fost o experiență unică.
Când am văzut știrea de astăzi, am conștientizat ce se putea întâmpla dacă submarinul atingea coralii în timp ce mergea aproape de fundul apei. 6 oameni au murit, 29 sunt răniți și au fost duși pe la spitalele locale, restul de 9 pasageri au fost salvați.
Din păcate submarinul Sinbad avea doar două guri de intrare / ieșire ceea ce înseamnă că o depresurizare la 25m e aproape moarte sigură pentru toți pasagerii inclusiv copii!
Fiecare scaun avea un geam prin care vedeai lumea de sub apă la 25m adâncime. După cum se poate vedea pe cifrele de mai jos, am fost la o adâncime de 22m, temperatură de 26 grade, 4.4m până la fund și un tip de scufundare de aproximativ 44 minute.
Ce înseamnă depresurizare?
Dacă presiunea internă scade sub presiunea apei din exterior, submarinul începe să ia apă, ulterior să se ducă la fund. Dacă scade sub presiunea atmosferică, pasagerii și echipajul ar putea fi expuși la hipoxie (lipsă de oxigen) sau barotraumatism pulmonar.
Zilele trecute mă uitam la un videoclip despre scafandrii care coboară sub 40m adâncime și din cauza presiunii după ce revin la suprafață sunt băgați într-un dispozitiv de despresurizare pentru 30 min, astfel corpul lor revine la normal.
Nici nu vreau să îmi imaginez prin ce au trecut pasagerii submarinului mai ales dacă erau acolo și cu copiii lor.
Fără cuvinte!
Sursă: express.co.uk
Urmărește-mă pe Google News sau activează
0 Comentarii