După ce dispozitivele Starlink au ajuns în Ucraina, un utilizator i-a scris pe Twitter lui Elon Musk și l-a întrebat dacă acestea sunt vulnerabile la atacurile cibernetice.
Fiind singura variantă de comunicare prin internet la care rușii nu pot să ajungă, Elon i-a răspuns că acestea au o probabilitate foarte mare de a fi expuse la atacuri cibernetice din partea hackerilor ruși. El recomandă utilizarea Starlink doar atunci când este nevoie, iar antena să fie cât mai departe de populație.
Sateliții celor de la Viasat utilizați de Ucraina au fost puși jos de un atac cibernetic după prima zi de la invazie. Mai multe guverne cât și oameni importanți i-au cerut lui Elon Musk să blocheze toate sursele rusești de propagandă, însă acesta a refuzat spunând că acestea trebuie să fie libere până în punctul în care se va ajunge la război cu statele NATO.
https://twitter.com/FedorovMykhailo/status/1499484772782985226
https://twitter.com/elonmusk/status/1499473384367079429
https://twitter.com/elonmusk/status/1499585449450344451
După atacurile rușilor asupra sateliților de la Viasat, Elon Musk a spus că în următoarea perioadă se vor concentra pe această problemă de securitate a sateliților și vor încerca să oprească orice atac cibernetic care ar putea duce la nefuncționalitatea serviciilor Starlink. Totodată vor încerca să combată și bruiajul semnalului trimis / primit de la sateliți.
Prioritatea actuală este securitatea sateliților motiv pentru care Starship și Starlink V2 vor suferi întârzieri, a spus Elon Musk pe Twitter. Starlink V2 este generația a 2-a de antene care vor putea ajunge și în România la vară.
Sursă: wccftech.com
0 Comentarii