După ce mi-am comandat biroul de la Ikea, a ajuns și monitorul Dell de 27″ iar din colecție mai lipsea tastatura Apple Magic Keyboard. Am ales versiunea 2 pentru că nu mai este nevoie de baterii, ea având un acumulator în interior și poate fi încărcată prin cablul Lightning.
Cu ajutorul lui David, am desfăcut tastatura și am probat-o. Nu sunt foarte multe de zis sau de arătat, iar mai ajos găsiți clipul și detaliile tastaturii Apple Magic Keyboard 2 după 1 lună de zile de utilizare.
Unboxing
Subscribe to iSay.ro Youtube Channel
Ce găsim în cutie:
- tastatura îmbracată într-o folie specifică Apple;
- un cablu de încărcare lightning;
- și atât 🙂
Funcționalitate
Dacă ați mai folosit alte produse Apple știție că atunci când vine vorba de conectivitate totul se face în doar câțiva pași. În cazul tastaturii Magic Keyboard 2 a trebuit să deschid setările bluetooth, iar la pornirea ei pentru că are buton de on/off dedicat, mi-a apărut imediat în meniu, am dat connect iar în acel moment și-a făcut pair cu MacBook-ul.
A trebuit doar să adaug limba română ca să cunoască diacriticile și gata.
Desigur, dacă sunteți utilizatori de F1, F2 … F12 puteți să le configurați ca și taste standard iar atunci când apăsați Fn să comute pe cele normale ale Apple unde puteți controla brightness-ul, volumul, luminile la tastatura de la MacBook sau să folosiți tastele media (play, pause, next, back) precum și cele de volum sau invers în funcție de preferințele fiecăruia.
Puteți seta diverse shortcut-uri pentru anumite funcții din macOS sau pentru MacBook, dacă sunteți interesați vă puteți juca prin meniul Keyboard din > System Preferences.
Dacă sunteți obișnuiți cu tastele de pe un MacBook știți cum este feelingul dacă nu, atunci o să vi se pară puțin diferit față de o tastatură normală. Până să ajungă Magic Keyboard 2 am avut o tastatură mai veche wireless, old school care și-a făcut treaba bine însă nu mă simțeam confortabil deși o foloseam doar când mă jucam Counter Strike.
Trebuie să stiți că Magic Keyboard 2 nu e foarte silențioasă, este ușoară poate fi folosită și pe televizoarele cu Bluetooth sau alte dispozitive chiar și cu Windows. De exemplu o folosesc de fiecare dată când lucrez de acasă pe laptopul Lenovo de la lucru și merge perfect. Dar, trebuie să zic asta, nu se conectează instant așa cum o face pe macOS.
De fiecare dată trebuie să o reconfigurez/adaug în Windows dacă vreau să o folosesc. Chiar dacă ea e salvată în devices nu o pot utiliza. Am făcut update la Windows 10 să vedem cum se comportă cu prima ocazie.
Autonomie
Am desfăcut-o pe data de 08 noiembrie 2019 și era cam la 60% încărcată. Săptămâna trecută a ajuns la 25% și am zis să o încarc într-o seară. Sincer să fiu nu știu cât a stat la încărcat dar oricum nu mai mult de 2h.
După o săptămână de utilizare intensă aș putea spune mai are 93% în acest moment. Deci după mine, cam 2 luni de zile o puteți folosi zilnic fără nici o problemă.
Preț
Acestea fiind zise, dacă aveți întrebări legate de tastatură le puteți lăsa în secțiunea de comentarii și vă răspund cu drag. Primul comentariu dacă nu ați mai comentat este moderat următoarele sunt la liber singura rugăminte, folosiți un nume normal și o adresă de email validă.
Am ajuns și la preț care este destul de important. Dacă o cumpărați din alte țări din UE trebuie să fiți atenți la layout pentru că tastele diferă la fel și caracterele de pe ele. Asta doar ca să știți.
În State și în Europa prețul se învârte pe la 100€ însă acesta poate fi mai mare în funcție de retailer. La noi:
→ altex : 465 lei (layout INT) sau 508 lei (layout RO)
Mie îmi place și chiar am ales-o pe asta fără numpad pentru că voiam ceva cât mai mic. Mi-ar fi plăcut să pot regla luminozitatea monitorului, dar la mine nu merge pentru că e un mac mini cu un monitor LG – ar trebui să mai studiez, poate totuși se poate. E puțin cam scumpă, mai ales cea space grey.
[…] folosesc un Magic Keyboard 2 de câțiva ani, seamănă foarte mult cu tastele de pe un MacBook, silențioasă cât de cât și […]