Peste 200 de aplicații de fitness, editare foto, jocuri cu puzzle sau diverse camere au fost infectate cu un spyware numit Facestealer care fura credențialele utilizatorilor, date personale sau istoric al browserelor.
De curând un alt virus numit Joker a făcut prăpăd în tabăra Android, acum Facestealer și probabil vor mai urma și altele. Față de restul, spyware-ul Facestealer se modifică constant astfel încât să fie tot mai greu de depistat.
Este important să faceți tot timpul update la ultima versiune a sistemului de operare (ah, voi cu Android nu puteți), să vă actualizați aplicațiile constant și să nu instalați toate mizerilie de aplicații pe telefon. Eu zic să mai așteptați un pic că o să aveți Google Wallet și atunci sunteți mai liniștiți privind
Dacă cumva ați instalat acesta aplicații ar fi bine să le ștergeți și să vă schimbați parolele:
- Style message (com.stylelacat.messagearound),
- Blood Pressure App (blood.maodig.raise.bloodrate.monitorapp.plus.tracker.tool.health),
- Camera PDF Scanner (com.jiao.hdcam.docscanner)
Sursă: thehackernews.com
“ah, voi cu Android nu puteți”
Am râs! :))
Dar știi ce e tare? De câțiva ani buni, nu mai e necesar să ai ultima versiune de Android ca să beneficiezi de actualizări de securitate, pentru că există acel Google Play system update, tocmai ca Google să poată livra direct actualizări și telefoanelor a căror producători nu fac asta 🙂
Eram sigur Cătălin :))))
Da da, securitate. Îmi place că scot un nou sistem de operare, iar unii fac update după 1 an de zile când iasă următoarea versiune. Acele update-uri de securitate sunt și ele ca să fie, însă nu te scapă de malware și spyware.
Așa e, unii scot chiar și la doi ani după ce a apărut versiunea oficială de Android. Dar dacă tot comparăm iPhone cu Android, hai să ne uităm la modele din aceași gamă de preț, să vedem cum stau cu actualizările. Da, încă nu oferă nimeni ce oferă Apple acum, dar dacă ne uităm la Samsung de exemplu, jucătorul principal din tabăra Android, oferă suport peste medie (4 ani de OS și 5 de securitate, dacă nu mă înșel).
Zic să nu ne uităm la toate tigăile no-name, hai să ne uităm la telefoane care costă cât iPhone, că e absurd să avem pretenții de suport software când am dat 600 de lei pe un telefon 🙂
Ești deacord că Apple câștigă, nu? Am iPhone 5s și 6 lansate în 2012 și 2013 (au deja 10 ani) și încă primesc actualizări :))
Nu vrei să vezi cum merge un astfel de iPhone după 10 ani și cum merge un mid-range cu Android după 10 ani. Nu există comparație momentan.
Da, sunt de acord că așa e! Mid rangerele Android de acum 10 ani erau petarde. Bine, ce zic…și unele din gama high-end erau, dar azi nu mai e așa. Tabăra Android a evoluat foarte mult față de ce era la începuturi
Asta e foarte bine, concurența este benefică de ambele părți, pentru companii și pentru utilizatori.
Din ce văd în jurul meu, majoritatea telefoanelor cu Android după 1-2 ani merg foarte greu. Nu știu cum se comportă cele din vârful de gamă după niște ani. E drept, au mai evoluat și ei.
Androidele actuale mai au o problemă pe care nu au rezolvat-o și asta le face într-adevăr inferioare iPhone-urilor, din punctul ăsta de vedere: după o actualizare majoră de sistem, de exemplu de la Android 11 la 12, necesită un factory reset. Nu e obligatoriu, dar dacă nu îl faci, la multe telefoane apar probleme. Eu am făcut asta pe Nord-ul meu și funcționează la fel de fluent ca acum doi ani. Pentru mine nu e o problemă ca o dată pe an să fac asta, dar pentru alții e (sau chiar nu știu de treaba asta)
Dacă ar rezolva problema asta, atunci sunt sigur că și utilizatorii de Android ar folosi mai mult timp telefoanele înainte să le schimbe
Bine, OnePlus sunt recunoscuți pentru sistemul lor curat fără bloatware care să îngreuneze telefonul. Da, e ciudată faza cu fatory reset, pe mine m-ar seca să fac asta deși este indicat ca odată la un anumit timp să faci un clean install. Eu nu am mai făcut un clean install de ani de zile, după ce am luat Xs Max am dat restore from backup de pe iPhone 6, iar la 13 Pro Max l-am pus lângă Xs Max și și-a luat toate datele, după 30 minute aveam telefonul oglindă cu cel vechi. Am băgat câteva parole și aia a fost.
Da, iOS nu are problema asta pentru că aplicațiile sunt scrise în cod nativ, spre deosebire de Android unde rulează printr-un layer java, care le compilează pentru fiecare telefon in parte, din cauza diversității mari de telefoane. Din ce am înțeles, cache-ul tinde să nu se mai înțeleagă bine cu noul OS, de aici și necesitatea resetării. Cine știe, poate or face un soi de mecanism care să reseteze install-urile, să nu mai fie nevoie de reset general.
Nimic nou. Oricum suntem fani drama si paranoia :))