Ci îl interesează prețul și când ajunge! Dacă întrebi 1000 de cumpărători dacă știu cum arată depozitul eMAG sau logistica care se ocupă de comenzi și livrări, maxim 5% îți vor răspunde corect, iar pe restul nu îi interesează.

Depozitul eMAG de la Joita
Depozitul eMAG de la Joita / foto: zoso.ro

De ce?

Pentru că nu au afaceri, nu știu ce înseamnă investiții, profit și alte chestii deastea cu taxe și angajați, ei fiind oameni simpli care caută un produs intră pe eMAG și îl cumpără. Ei bine, asta făceau până de curând 1-2 ani când tot românul s-a deșteptat, ia codul produsului și îl bagă pe google.

vine Black Friday 2018

Ce să vezi, îi apar vreo 5 linkuri plătite pe google ca să te ducă la magazinele x sau y, iar apoi apar alte magazine online cu prețuri mai mici sau mai mari. Îmi este lene să dau un search pe google pe cuvinte reclamații, bani nereturnați, țeapă, depanero sau alte cuvinte deastea sfinte.

Desigur, de acolo de sus lucrurile merg blană, cumpără la prețurile cele mai mici din România și vând cu 20-30% mai mult decât competiția. De ce? Pentru că pot, iar lumea cumpără.

Știți de ce mai există magazinele de cartier cu produse IT care au prețuri mai bune ca eMAG? Pentru că nu trebuie să plătească pentru sute de mii de metri de pământ, nu trebuie să plătească hale și curent, nu trebuie să plătească muncitori, nu trebuie să investească, nu trebuie să alerge de colo-color și nici să își bată capul, ci sună un distribuitor aleg produsul, pun 10-20% și îl vând la clientul final, alte dăți dacă comenzile sunt mai mari pun și mai puțin numai să vândă. Ei sunt mulțumiți, clientul e mulțumit și vânzarea e făcută.

  1. Știți ce se întâmplă când un colos mare stă pe două picioare și unul se îndoaie și se rupe?
  2. Știți ce se întămplă când un magazin mic stă pe două picioare și unul se îndoaie și se rupe?

*dacă aveți chef puteți lăsa un comentariu cu răspunsul vostru la cele două întrebări de mai sus. mulțumesc!

Cum sunt vânzările în ultimii doi ani? Da, în statistici totul merge bine pe creștere nu știu cât la sută, dar în realitate oamenii consumă din ce în ce mai puțin. Îți schimbi electrocasnicele anual? Electronicele? Televizoarele si telefoanele bi-anual? O dată la 5-10 ani sau doar când se strică vă zic eu.

Tu cât de des îți schimbi prin casă mobila, parchetul sau topoarele și furtunul din grădină?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu