Totul a început cu suspendarea conturilor lui Donald Trump pe Twitter, apoi suporterii și simpatizanții lui s-au mutat pe Parler și au intrat în clădirea Capitol. Mai multe surse spun că cei care au făcut manifestațiile din US și au pătruns în clădire s-au coordat pe Parler.

Parler

Parler este o rețea social media asemeni Twitter, majoritatea de aici fiind suporterii lui Donald Trump. Ceea ce îi diferenția față de Facebook și Twitter era faptul că aici puteai scrie orice și nimeni nu avea treaba ta, până zile acestea când în urma unui scandal Apple și Google au decis să scoată aplicațiile din magazinele Google Play și App Store, iar începând de astăzi cei de la Amazon au închis toate conturile de hosting ale celor de la Parler.

Am tot văzut pe net diverse titluri, articole care spuneau că „atunci când te înregistrezi pe o rețea socială îți dai acordul să respecți niște termeni și condiții impuse”, iar dacă te abați de la aceste reguli rămâi fără cont. Băieți, tot vor exista soluții pentru orice așa cum Hi5 a devenit Facebook, WhatsApp/Messenger or să devină Signal/Telegram, iar exemplele pot continua. Nu degeaba Elon Musk și-a închis contul de Facebook, nu degeaba alții urlă că le sunt furate datele, nu degeaba alții dau vina pe alții că nu îi mai pot urmări pe utilizatori.

În ultimele luni cenzura pe Facebook și Twitter a luat amploare majoritatea celor care au publicat conținut care nu respecta „politiciile lor” au fost blocați sau chiar le-au fost șterse conturile.

Cel mai de succes cont a fost cel al lui Donald Trump și pe care au vrut să îl închidă după ce înainte de alegeri acesta încerca să explice cum este furat. Și-a primit sancțiuni din partea Twitter, dar până la urmă a fost închis.

Partea cea mai nasoală este legată de faptul că Parler a fost îngenuncheat de giganții IT, motiv pentru care aceștia au devenit ținta mai multe hackeri care au furat 70TB de date (mesaje, videoclipuri, postări) iar majoritatea conturilor au fost comprosite datorită securității inexistente pentru protecția datelor.

Cei care și-au actualizat toate informațiile riscă să aibe datele publice pe dark web. Grijă ce date vă lăsați pe internet, ce informații dați atunci când vă faceți un cont pentru că riscați să rămâneți fără ele la un moment dat.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu