După prezentarea noilor ceasuri Apple Watch Seria 10 și Ultra 2, cei de la Apple au trecut la AirPods 4, o variantă mai simplă, îmbunătățită și mai confortabilă conform spuselor lor.
Vom avea două modele, ambele cu încărcare prin USB-C diferența fiind de ANC (Active Noise Cancellation). Una mai ieftină, una mai scumpă în funcție de nevoia fiecăruia. Dacă m-ați fi întrebat pe mine eu aș fi lăsat una singură, cu USB-C, încărcare wireless și ANC activat.
La interior avem un nou difuzor, creat special pentru o experiență audio deosebită cu Spatial Audio și detecția mișcării capului. Datorită cipului H2 calitatea sunetului este mai bună ca niciodată, iar AirPods 4 se adaptează automat la mediul înconjurător în funcție de nivelul de zgomot se activează ANC parțial sau total dacă ești într-un apel sau asculți muzică și nu vrei să fii deranjat.
ANC era disponibil doar pe versiunile AirPods Pro și AirPods Max, iar începând de acum acesta poate fi activat pe AirPods 4 împreună cu audio adaptiv în funcție de zgomotul ambiental, modul transparență și claritate în convorbire.
Căștile au fost regândite pentru o utilizare mai îndelungată, acum se potrivesc mai bine cu urechile utilizatorilor, au o stabilitate îmbunătățită și nu te deranjează purtarea lor. Avem același buton haptic care răspunde la play/pause, poți prelua un apel sau închide un apel și activare/dezactivare ANC.
Carcasa este mai mică, se încarcă mai repede și vine cu difuzor pentru Find My. Cu o singură încărcare poți asculta muzică sau ce vrei tu până la 5 ore. Dacă ai ANC activat poți maxim 4 ore după care trebuie să le pui la loc în carcasă la încărcat. O singură încărcare a carcasei poate reîncărca de 6 ori căștile.
AirPods Pro 2
Aceeași versiune de căști AirPods Pro 2 lansată acum 2 ani de zile, însă puțin modificată din soft sau să zicem că acum va mai putea face ceva ce nu făcea acum 2 ani. De ce nu le-au implementat direct acum 2 ani? A trebuit să mai așteptăm o perioadă ca de fiecare dată să mai fie deblocat ceva din soft, câte o „noutate”.
Același cip H2, ANC de 2x mai bun cu ajutorul căruia poți controla sunetul din mediul înconjurător și cam atât.
În curând vom avea acces la o nouă opțiune numită Test de Auz (Hearing Test) cu ajutorul căruia vom putea activa protecția pentru auz în funcție de mediul în care ne aflăm, cât de tare ascultăm muzica, iar toată această experiență face automat ajustări astfel încât tu să nu ai probleme cu auzul apoi. Ba chiar, îmbunătățește modul de auz chiar și pentru persoanele cu dizabilități.
Ați fost vreodată la audiometrie? Te duci într-un cabinet, îți pune niște căști pe urechi și îți rulează mai multe sunete pe diferite frecvențe, iar când auzi sunetul trebuie să apeși pe un buton. Cam așa se întâmplă și cu testul de auz creat de Apple prin această opțiune Hearing Test.
Toate aceste date pot fi partajate ulterior cu un medic ORList, care cel mai probabil te poate trimite la niște teste de audiometrie în caz că se descoperă că ai probleme cu auzul. Același lucru și cu EKG, dacă ai probleme te duci la cardiolog și îți face un EKG. În 99% din cazuri sunt asemănătoare, iar aici Apple nu dă greș.
Nu știu dacă această opțiune va fi disponibilă și pe modelele mai vechi de AirPods. 6 ore durata de utilizare pentru o încărcare completă cu ANC activat, 30 de ore cu ajutorul carcasei după ce se încarcă.
AirPods Max
După 4 ani de zile, utilizatorii au așteptat un refresh al celor mai controversate căști, AirPods Max. Știți ce au primit? Mufă de încărcare USB-C și culori noi. ATÂT! Nici măcar noul cip H2 existent deja pe variantele simple și Pro.
0 Comentarii