Mai puternice cu 70% decât modelele de MacBook Pro 15 inch și MacBook Pro 13 inch lansate acum 2 ani de zile. Oare se merită prețul? Un MacBook Pro cu i9, 32GB memorie și Display True Tone, toate ajutate de un chip Apple T2.
După ce au fost lansate, pe Twitter au apărut deja comentariile legate de prețul lor și anume 7000$ pentru varianta full cu i9, 32GB RAM, 4TB SSD și Radeon Pro 560X cu 4GB of GDDR5.
Ambele opțiuni de 13 și 15 inch vin cu Touch Bar, Force Touch trackpad și Touch ID. Avem și Bluetooth 5.0 cu 802.11ac pentru viteze Gigabit. Datorită noilor plăci video, pot duce până la:
- 2 monitoare cu rezoluție 5120 x 2880 și 60Hz;
- 4 monitoare cu rezoluție 4096 x 2304 și 60Hz.
Pe partea de audio, avem 3 microfoane, un sunet stereo prin boxele din lateral cu suport high dinamic range. Mufa jack a rămas încă la locul ei, probabil anul viitor va dispărea iar totul se rezumă la AirPods.
Referitor la baterie, poate duce până la 10 ore pe web prin wireless, 10 ore de vizionat filme prin iTunes și 30 de zile de stand-by. Are o baterie Li-Pol cu 83.6 watt/hour și se încarcă folosind un USB-C Power de 87W.
Apple T2
Cipul T2 a fost folosit prima dată pe iMac Pro cel negru, iar acum a fost introdus și pe noua gamă MacBook Pro având suport pentru Siri mai ales dacă folosim comanda vocală “Hey Siri”. Noul cip Apple T2 îmbunătățește securitatea sistemului, iar bootarea este securizată și criptată.
The Apple T2 chip is Apple’s second-generation, custom silicon for Mac. By redesigning and integrating several controllers found in other Mac computers—such as the System Management Controller, image signal processor, audio controller, and SSD controller—the Apple T2 chip delivers new capabilities to your Mac.
Este posibil ca în toamnă să vedem și un nou MacBook Air, mai ușor, mai ieftin și cu conexiune celulară 3G/4G/LTE datorită unor zvonuri de pe twitter, unde s-a descoperit în interiorul sistemului macOS informații legate de date mobile.
O problemă recentă cu ultimele MacBook-uri era legată de noile tastaturi ButterFly care pe lângă faptul că erau rezistente la apă și praf, clănțăneau de numa, iar Apple a dechis printr-un program de service să înlocuiască acele tastaturi cu probleme.
În aceste noi versiuni, tastele au suferit puține modificări fiind mai ușoare la atingere fără să facă așa de mult zgomot ca precedentele. Cei de la iFixit au desfăcut deja o tastă și au văzut că sub ele se află și o pungă de cauciuc care să prevină praful și care să ajute la apăsarea tastei pentru a reduce zgomotul.
Trecând la performanțe, acesta aduce un 70% mai multă putere noilor game de MacBook Pro, iar cu ajutorul cipului T2, pot rula de 10 ori mai rapid informațiile/datele de pe SSD. Mai jos puteți vedea un test de viteză realizat în comparație cu celelalte modele de laptopuri din categoria sa de la concurență.
Having an amazing time today editing on the new 2018 #MacBookPro. Faster than my current desktop mac, it has 4TB of SSD storage. I can shoot and finish my edit even before Ive landed in the #helicopter! Just incredible. pic.twitter.com/TZ6vc2CvUe
— Jason Hawkes (@jasonhawkesphot) July 12, 2018
Prețuri MacBook Pro
Prețurile și caracteristicile afișate în Excelul de mai jos sunt cele standard oferite de Apple și disponibile pe site (găsiți aici), iar de la aceste configurații puteți adăuga/modifica astfel încât laptopul ales să fie cel dorit. Nu uitați, prețul se modifică în funcție de opțiunile voastre. Vă puteți juca pe site-ul Apple, însă vă spun că cea mai puternică variantă de 15 inch costă aproape 7000$. Dacă alegeți și Apple Care cu siguranță depășiți 7500$.
Trebuie să nu uităm că aceste prețuri sunt pentru piața americană, astfel pentru Europa, când vor fi disponibile vor avea un ușor 5-10% mai mult, în plus toate vor fi exprimate în euro ceea ce înseamnă alți bani în plus.
Ce părere ai despre noile MacBook Pro 13 și 15 inch? Crezi că vor avea succes în România? Eu pot doar să zic, că același feeling l-am avut și cu iPhone X când toată lumea spunea că e super scump, iar pe olx era plin de ele la vânzare.
Marketing! Ei compară viteza SSD-ului cu viteza altor laptopuri ale căror SSD-uri sunt conectate prin SATA, nu NVMe. Cine nu se pricepe va înțelege că Apple a revoluționat viteza stocării, dar nu știe că vitezele asta sunt disponibile comercial de câțiva ani
Da @catalin-tanase dar tehnologia din spatele cipului T1 sau T2 este tot făcută de Apple, iar vitezele atinse de SSD indiferent că sunt sata sau nvme tot rulează impecabil și de 10 ori mai rapid 😀
Eu am un MacBook Air din 2015 și deja dă semne că ar trebui schimbat. Abia aștept să se lanseze în România noile MacBook Pro, dar parcă aș mai sta vreo două luni, că poate în septembrie mai anunță câte ceva. 😀
@cristian-florea în toamnă conform zvonurilor vor lansa doar un MacBook Air cu date mobile (3G/4G/LTE) și simțitor mai ieftin decât versiunile anterioare. Și eu zic să mai aștepți până în octombrie când vor ajunge și la noi sau dacă ai cunoștiințe în US poți apela la ele și scapi de câteva sute de $ bune 🙂
Prețurile vor fi cu 20-30% mai mari față de SUA (așa e și acum, de altfel).
@catalin-tanase din cauza SSD-urilor sunt așa de scumpe. Cei ce ar vrea să-și pună singuri pe ele un SSD de capacitate mai mare n-ar pune ceva atât de scump. La configurația care ajunge la 7000$ doar SSD e 3000 și ceva (cel de 4TB).
Eu unul sunt curios dacă se simt nucleele alea 6 așa cum crede lumea, pentru că viteza/nucleu e ceva mai mică. Eu pe al meu am i7 de 2.6 și într-o randare de 1-2 ore merge constant la 2.7-2.8 GHz și sunt mulțumit. Ce e drept, la 90+ grade și ventilatoarele la turația maximă, dar bate un i7 3779K de desktop. Tastatura e mai sensibilă dar poate iterația asta nouă oferă ceva mai multă fiabilitate.
[…] scandalul iscat cu noile MacBook Pro 2018 lansate de curând aș fi curios să știu cine e de vină Intel sau Apple. Procesorul […]
[…] împreună cu Dave Lee au reparat problema căldurii generate de noile procesoare i9 din noile MacBook Pro 2018 lansate recent și descoperite de către […]
[…] este ultima versiune de Butterfly regândită pentru scris intens și un feeling cât mai aproape de natural. Trackpad-ul are mai […]