Odată cu lansarea versiunii iOS 17 Developer Beta, fiecare iPhone devine mai personal și mai intuitiv cu introducerea modificărilor ecranului principal, a contactelor, a mesajelor de comunicație, noi opțiuni pentru AirDrop și noi experiențe prin aplicația Journal și StandBy.
iOS 17 va introduce tastatura predictivă în limba română, vom avea Wi-Fi Calling pe Digi, vom putea selecta Screen Distance pentru a ne proteja ochii sau vom putea folosi Adaptive Audio cu AirPods Pro 2.
Phone
Aplicația Phone primește un upgrade vizual unde vom putea selecta diverse poze, Memoji sau stickere pentru fiecare contact în parte ceea ce până acum era destul de complicat pentru a adăuga o poză unui contact. Majoritatea utilizatorilor se plâng că istoricul de convorbiri este limitat la câteva zile sau 100 de intrări, nu înțeleg de ce Apple nu renunță la această limitare.
Tot aici a fost introdusă opțiunea Live Voicemail prin care vom putea vedea un text live tradus după vocea celui/celei care vorbește atunci când îți lasă un mesaj în căsuța vocală. Desigur, în România nu se mai practică Voicemail pentru că nimănui nu îi place să vorbească singur ca un robot. Poate acum 20 ani era ceva.
FaceTime
Vom putea lăsa un mesaj audio sau video unei persoane care nu răspunde atunci când inițiem un apel FaceTime, asemănător cu Voicemail doar că mai interactiv. FaceTime va putea fi utilizat pe Apple TV folosind un iPhone sau un iPad.
Vom putea folosi diverse reacții la mesajele audio/video primite: inimă, baloane, focuri de artificii, lumini cu laser, ploaie și multe altele. Acestea pot fi activate prin gesturi, ele fiind disponibile și în aplicații 3rd party cum ar fi Messenger, WhatsApp, Zoom, etc.
Messages
Deși Apple spune că sunt Big Updates în aplicația Messages mie mi se pare că nu, faptul că au băgat niște stickere sau live stickere care pot fi trase în diverse mesaje nu e nimica wow. Vom avea un meniu cu diverse opțiuni pentru fiecare chat, singura noutate pentru mine este funcția de Search care este îmbunătățită și poți căuta după mai multe cuvinte cheie.
Check In – avem posibilitatea să notificăm diverse persoane sau membrii ai familiei atunci când ajungem într-un anumit punct și suntem în siguranță.
AirDrop
Până acum puteam trimite foarte ușor prin AirDrop către un alt iPhone, iPad sau MacBook orice poză, videoclip sau document. În iOS 17 vom putea trimite contacte prin NameDrop atunci când apropiem două iPhone-uri sau un Apple Watch și un iPhone.
Dictaction & Autocorrect
Ambele opțiuni primesc în iOS 17 pe lângă limba română și opțiunea de predicție la pachet cu un nou imput mai inteligent bazat pe Machine Learning. Vom putea corecta mult mai ușor greșelile de ortografie atunci când folosim opțiunea de dictare sau autocorect.
StandBy
Este opțiunea prin care un iPhone poate afișa diverse informații pe ecran atunci când este la încărcat utilizând AoD (Always on Display). Poze, calendar, noutăți și știri, ceas, alarmă, controale pentru muzică plus multe altele.
Journal
Dacă îți place să scrii despre vacanțele tale, memorii, testimoniale sau pur și simplu vrei să ai amintiri despre locația, locurile vizitate începând cu iOS 17 poți folosi aplicația Journal pentru text, video, poze, audio sau locație cu ajutorul căreia vom putea crea momente de care să ne amintim mai târziu.
Aceste sunt cele mai importante noutăți ce vor fi implementate în iOS 17 începând din această toamnă când va fi lansat oficial. Până atunci, cei care doresc să își instaleze o versiune beta o pot face gratuit folosind opțiunea din meniul Setări – Actualizări software – Profil beta. Mare atenție că astfel de versiuni pot face unele aplicații să nu mai funcționeze corect sau deloc cum e cazul aplicațiilor bancare!
O listă completă găsiți aici pe pagina dedicată Apple.
Opțiunea stand-by funcționează doar pe telefoanele cu AoD?
Funcționează și pe alte modele, dar trebuie să atingi tu ecranul ori de câte ori vrei să vezi informațiile setate în StandBy. Pe iPhone 14 Pro cu AoD stă aprins tot timpul.
K, mersi ! Tocmai ce am dat comanda la stand-ul din prezentarea ! Asta e!