Tot mai des și mai des auzi de gândire pozitivă, atitudine pozitivă cu ajutorul căreia vei muta munții din loc, vei împărți marea în două ca și moise, și câte și mai câte poți face cu ea. Mai ales că în ultimii ani, peste tot găsești doar cărți cu tot felul de mituri, urbane sau rurale.
Primii care au scris despre asta au fost Dale Carnegie, Vincent Peale și Napoleon Hill. Cartea lui Dale Carnegie ”Cum să câștigi prieteni și să influențezi oameni” s-a vândut în mai multe exemplare decât Biblia, care a fost gratis.
Gândirea pozitivă vine la pachet cu cea negativă, dar în procente diferite. E ca și cum te-ai gândi că este lumină timp de 24 de ore, iar după 16 ore te trezești că e întuneric și e noapte.
Eu am ales să văd ambele părți, atât cea pozitivă cât și cea negativă, să le compar, dar mai mult să încerc să scad din cea negativă și să adaug la cea pozitivă ca să reușesc să îmi îndeplinesc obiectivul. Nu tot timpul îmi iasă, dar trebuie să rămâi realist.
Atunci când te forțezi să gândești numai pozitiv, indiferent de situație, trebuie să te aștepți că după atâta negare a realității, ți se va întoarce împotriva ta, ca și un bumerang. Nici nu știi când te lovește și nu te mai ridici de acolo, dar să privim partea bună, o să fie bine nu? #bullshit
Realitatea trebuie să o luăm așa cum este, nici pozitivă, nici negativă. Atunci când ești împăcat cu tine, vei trăi mai bine și vei percepe lucrurile așa cum sunt ele cu adevărat. Când nu ești împăcat cu tine, nu simți lucruri și alergi încontinuu după ceva ce probabil va fi sau nu al tău.
Ce înseamnă gândirea pozitivă?
Răspunsul este simplu: Acest tip de gândire presupune negarea realității care te face să te minți pe tine însuți.
Orice este in exces nu poate decat dauna.. indiferent despre ce e vorba. Fie ca ne uitam la TV in exces, fie ca mancam prea mult, fie ca facem prea mult sport (peste limite)… fie ca alegem sa gandim doar pozitiv, nu poate decat sa duca la ceva negativ. Ideea care se vrea accentuata in acest sens (sau ar trebui) cred ca este mai degraba aceea ca e mai bine sa gandim pozitiv decat negativ. Desigur, ideal este sa pastrezi limitele realitatii, insa este mai greu decat pare, asa ca e mai bine sa o ducem putin spre pozitiv decat spre negativ
Depinde pana unde vrei sa mergi sau ce iti doresti de la viata Florin.