iOS 17.4 a venit, magazinele alternative pentru sideloading au apărut, dar nu ne oprim aici. O altă restricție impusă de Apple celor care călătoresc în afara Europei și stau mai mult de 30 de zile nu mai primesc actualizări software de la aplicațiile din afara App Store.

Vom putea instala aplicații terțe din afara App Store în iOS 17

Ca să îți actualizezi Fornite sau magazinul de aplicații Epic Games trebuie să revii în Europa, faci update și te întorci apoi în țările calde. Acesta este doar un exemplu, momentan contul de dezvoltator al celor de la Epic este suspendat de către Apple.

Ce este sideloading și cum va fi implementat în iOS 17.4?

Da, toate aceste măgării sunt impuse de către Uniunea Europeană prin DMA (Digital Market Act) care aduce o serie de cerințe marilor producători din industria de tehnologie printre care Apple, Google și Samsung.

Dacă părăsești Uniunea Europeană, poți în continuare să deschizi și să utilizezi aplicațiile pe care le-ai instalat anterior din magazine alternative de aplicații. Magazinele alternative de aplicații pot continua să actualizeze aceste aplicații timp de până la 30 de zile după ce pleci din Uniunea Europeană.

 

–Apple Support

Eh, și acum să sară apărătorii patriei europene.

Sursă: support.apple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Nu înțeleg de ce ar fi o problemă să ai alternive, opțiuni. Dacă ești speriat de eventualii viruși, nu te reține nimic să rămâi la Appstore, dar poate unii vor și altceva. Treaba lor, nu te afecetează cu nimic.

    Apple mi se par ipocriți cum joacă tare cartea securității, spunând că marketuri alternative=pericol, dar uită cum pe Mac OS nu sunt probleme din punctul ăsta de vedere.

    E foarte simplu: îți e frică de urs, nu te duci în pădure, că nu te obligă nimeni, dar lasă poarta deschisă pentru ăla care vrea să facă asta, exact așa cum e și pe Mac OS, că nu cred că iOS e mai prost decât Mac OS, dpdv securitate

    • Ai alternative: ai de ales între IOS, Android sau ce alte sisteme de operare mai sunt. E foarte simplu, nu vrei IOS, sau nu îți place Apple, ai o gamă largă de telefonane cu android de unde să alegi. Dacă tot vrei alegere. Nu înțeleg de ce pentru câțiva țăcăniți care vor ei neapărat ce este pe android și pe iOS, trebuie stricat ceva ce mergea foarte bine.

    • Radu, ei vor să intre la „tine în casă” și să îți spună ce să gătești sau cum. Cam asta e toată ideea cu mizeria asta de reguli impuse de UE. Ok, sunt de acord cu portul USB-C ca să fie universal peste tot, dar nu cu tot felul de mizerii care nu își au rostul.

    • Păi cum se strică dacă tu nu instalezi un market alternativ?

    • Păi simplu, dacă tu lași ușa deschisă și nu intră ursu, până la urmă intră cerbul. 😀

    • Excelent spus Cătăline. Poți să alegi, e simplu. Vrei să stai cu ușa închisă alegi Apple, vrei să stai cu ușa deschisă ca să intre ursu, îți iei Android. 🙂

  • Cu VPN se rezolvă problema. Similar putem trata și iPhone-urile cumpărate din Dubai, unde este restricționat Facetime.

  • Deci, practic spuneți ca iOS e mai puțin sigur decât Mac OS 🙂

    • Nope, iOS – iPadOS – macOS și restul sistemelor de operare create de Apple sunt cele mai sigure, restul sunt praf de stele 😛

    • Bun. Logica e așa:
      1.MacOS permite sideloading de când lumea și nu are probleme
      2.Spui că iOS e la fel de sigur ca MacOS, deci putem spune că nici iOS nu o să aibă probleme cu sideloadingul
      3.Dar tu spui că de fapt iOS o să aibă probleme după ce va începe instalarea de aplicații alternative. Asta înseamnă iOS nu e atât de sigur, nu?

      Care variantă e corectă? 🙂

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu