Luna viitoare pe 12 septembrie se va ține evenimentul Apple de prezentare a noilor sale produse. Desigur că aici vorbim de noul iPhone 8, un iPhone 7s, iOS 11, macOS High Sierra, HomePod dar și noul Apple Watch cu LTE.
Și acum să le luăm pe rând se vedem toate informațiile disponibile până în acest moment. Le voi puncta pe fiecare separat.
Din punctul meu de vedere, keynote-ul Apple va începe de la ora 19.00 pentru că vor fi mai multe produse de prezentat, chiar dacă livrarea lor se va face abia pe sfârșitul anului.
iPhone 8
Toate discuțiile și informațiile aflate pe internet până acum sunt legate de
- ecran edge-to-edge;
- fără senzor de amprentă, posibil un buton virtual ca și Assistive Touch, sau doar gesturi;
- încărcare prin wireless;
- OLED Display;
- Bluetooth 5.0 cu multiple conexiuni;
- Buton de power-on-off mărit față de alte versiuni;
- Camera duală pe spate;
- Senzori frontali pentru AR (realitate augmentată, folosită pentru a debloca/bloca iPhone-ul sau pentru a plăti folosind Apple Pay + alte funcționalități);
- ar putea arăta ca și iPhone 2G;
- Fast charging dar nu prin USB Type C;
- ecran de 4.7 și 5.5 inch, însă există zvonuri chiar și pentru o variantă de 5.7 sau 6 inch;
- Tap to wake o funcție care deja există pe alte terminale;
- Sticlă atât pe față cât și pe spate ca și la variantele de iPhone 4;
- s-ar putea să vedem un adaptor unic, care ne va scăpa de cabluri.
Cel mai intens discutat subiect în ultimele 2-3 săptămâni a fost acela legat de preț. Se zvonește că Apple va lansa iPhone 8 la un preț de 1000$. Foarte mulți dintre cei care nu sunt fani au zis că prețul este enorm și că nu îl vor cumpăra. Știu situația, la fel s-a întâmplat și cu iPhone 6 apoi cu 7 și iată că s-a vândut extrem de bine.
Dacă Apple reușește să treacă anumite batiere care i-au ținut în loc în ultimii 4-5 ani, vor ajunge din nou peste Samsung la vânzări.
Oricum bătălia actuală se dă pe screen to body ratio, adică cât mai mult ecran și dimensiuni cât mai mici ale marginilor.
iPhone 7s
- Puțin schimbat față de versiunea anterioară, însă puțin mai puternic. Probabil va avea un alt chip A11 cu alte performanțe;
- Posibil să avem un ecran mai mare fără buton cu sensor de amprentă, acesta fiind poziționat pe spate;
- Bateria rămâne la fel;
- Camera este posibil să sufere ceva modificări
iOS 11
Aduce un nou standard pentru ceea ce există deja sau se numește cel mai bun sistem mobil din lume. Cu ajutorul iOS 11, iPhone 8, 7 dar și versiunile anterioare vor fi mai rapide, mai sigure și mai simple. În mare parte acest sistem aduce multe îmbunătățiri pentru iPad și felul în care se interacționează, dar vom vedea și AR (realitate augmentată) în jocuri și aplicații.
iPad
- Files o nouă aplicație cu ajutorul căreia putem avea acces la fișiere;
- Un nou dock pentru icoane;
- Multitasking;
- Drag and drop;
- Apple Pencil, scanezi, desenezi, semnezi;
- Tastatură QuickType;
- AR;
iPhone
- Apple Pay;
- Live photos cu loop (instagram), bounce și long exposure;
- Camera;
- App Store;
- Messages;
- Siri va fi puțin schimbată, icoană funcționalități, dar ei promit că o să fie și mai personală;
- Muzică, prieteni, social media;
- AirPlay2, poți controla mai multe sisteme Apple din casă, individual sau pe toate;
- Control Center, schimbat, cu 3DTouch pentru diverse funcții;
- LockScreen cu noi funcționalități pentru notificări;
- DND atunci când conduci;
- Maps cu opțiune de indoor, adică înăuntrul clădirii;
macOS High Sierra
Cea mai importantă schimbare este tipul fișierelor din HSF+ în APFS, permițând noi schimbări în structura lor, ca să fie accesate mai simplu, mai rapid și să ruleze lin, fiind integrat cu iPhone și iPad.
- Safari 11, mai rapid și mai responsive. Noi funcții de blocare a videoclipurilor, ștergere de tracking și optimizare de cookie;
- Aplicația Photos primește multe actualizări și schimbări ale interfeței, dar și de funcționalitate;
- Media & suport pentru VR;
- Noi funcționalități pentru Finder;
- Mail, messages, notes;
- Siri, spotlight și iCloud.
HomePod
Apple trebuia să lanseze o boxă inteligentă ca să poată concura cu cei de la Google sau Amazon. Va fi un succes, pentru că, HomePod aduce o altă calitate a sunetului și e altceva. Faptul că vom avea AirPlay2 și vom putea controla dispozitivele individual e un mare plus. Sunetul se propagă diferit folosind un senzor dezvoltat de Apple, cu ajutorul căruia să obțineți o claritate excepțională.
Apple Watch cu LTE
În versiunile beta ale watchOS s-a descoperit posibilitatea utilizării funcției de telefonie LTE pentru a putea folosi un sim de voce și de date. Apple a vrut să creeze un sim universal denumit eSIM, înglobat direct în dispozitiv cu un S/N, iar când te duci la operatorul tău, bagi datele necesare și îți activează abonamentul fără să mai fie nevoie de un sim separat al operatorului. Momentan, nici un operator nu vrea să facă asta, dar va veni și vremea lor.
Ulterior, s-a presupus că noul Apple Watch 3 va avea doar suport de date fără voce, ceea ce mi se pare foarte tare. Numai trebuie să stai conectat all-day cu iPhone ca să primești notificări sau să răspunzi la mesaje, mailuri.
Oricum Apple Watch 2 are opțiunea de GPS separată motiv pentru care opțiunea de tracking atunci când faci sport să fie activată.
[…] o chestie mișto iasă la iveală acum înainte de evenimentul din 12 septembrie. Dacă vrei să faci update la High Sierra și ai un Mac cu HDD nu poți pentru […]
[…] ce a fost prezentat la WWDC17, noua boxă inteligentă marca Apple, numită HomePod, iată că avem deja și prima copiere în rândul celor de la Sony. Coincidență? Nu cred, știu […]
[…] cursul acestei dimineți Apple a lansat iOS 11 GM varianta finală înainte de lansarea oficială din 12 septembrie. Partea nasoală, a fost că imediat după lansare mai mulți dezvoltatori au […]
[…] cum era de așteptat, Apple Watch 3 vine cu conexiune LTE dar și cu un eSIM încorporat. Datorită conexiunii de date care este înglobată direct în ecran […]