Pe lângă pinguinul Dolce Gusto care și-a făcut treaba 7 ani de zile (și încă mai merge), am decis să trec pe un espressor automat DeLonghi Magnifica S 21117B.

L-am cumpărat de la Altex la pachet cu aerul condiționat Vortex, dar despre el vom vorbi într-un alt articol.

Cutie

Espressorul vine bine împachetat într-o cutie de carton cu inscripție DeLonghi, în interior acesta este înfoliat pe fiecare piesă. Sus avem lăcașul pentru cafeaua boabe sau măcinată, pe lateral avem rezervorul de apă cu filtrul de curățare a apei.

În partea frontală avem picurătorul/suportul pe care stă paharul și unde se strânge apa rezultată din curățarea lui la aprinderea și oprirea lui. Tot aici găsim și rezervorul pentru bucățile de cafea măcinată, acesta urmând a fi golit de fiecare dată când apare icoana cu roșu pe display.

Opțiuni de preparare

Ca și opțiuni putem alege între o cafea scurtă sau una lungă. Există și opțiunea de 2x cafele scurte sau 2x cafele lungi. Butonul principal dacă este la minim se va utiliza cafeaua măcinată, iar atunci trebuie să dozăm conform linguriței din pachet, iar dacă este rotită se va utiliza cafeaua boabe în funcție de tăria dorită.

Automat pe lângă cafea putem face și capuccino însă aici vom avea nevoie de lapte pentru preparare. Eu unul nu sunt adeptul unui capuccino și nici Delia, așa că această funcție nu va fi utilizată prea curând.

Prima utilizare

Este un pic mai ciudată, dar dacă urmăriți pașii din manualul de utilizare sigur o să vă descurați. Aveți manual în engleză cu poze și indicații dar și în română (fără poze). Astfel, va trebui să le combinați pe ambele. La prima utilizare trebuie să setați duritatea apei de la robinet. Aveți un tester inclus.

Vă recomand modul ECO, economisiți timp și energie iar aparatul este mult mai silențios. Îmi place că temporizatorul poate fi setat pe mai multe moduri, iar atunci când nu este utilizat se oprește singur. Trebuie avut grijă că apa rezultată din pornire/oprire poate umple lăcașul foarte repede. Eu v-aș recomanda să aveți un păhărel la îndemână pentru a colecta apa cu care se curăță espressorul.

Decalcifiere

Pentru că vorbim de apă calcaroasă, boabe măcinate de cafea și multe utilizări, orice espressor are nevoie de decalcifiere. La Philips, aceasta se făcea la nu știu câte cești de cafea folosite, aici se face cam la 2 luni. Primul kit pentru decalcifiere este inclus urmând ulterior să fie achiziționat separat.

Eu cafeaua o beau cu puțin lapte și o lingură de zahăr. Într-o vreme am renunțat la zahăr însă am revenit. În clipul 4K de mai jos nu apare și laptele pentru că am rămas fără el, dar tot e bună cafeaua.

Cafea boabe

Consider căci cafeaua boabe este cea care dă gustul și aroma cafelei. Pentru că l-am achiziționat de la Altex, aveau o ofertă la o cafea aromată și moale așa că am cumparat-o. După ce se va termina, voi trece pe Lavazza albastră. De ce? Este cea mai bună cafea existentă pe piață. La fostul loc de muncă, beam 2 cafele pe zi, iar gustul și aroma Lavazza nu se compară cu nici o altă cafea.

Subscribe to iSay.ro Youtube Channel

Preț și disponibilitate


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu