Cititeam de dimineață articolul publicat de Adrian despre energia solară și o nouă invenție sub marca Tesla. În momentul în care am pornit videoclipul, am avut același sentiment de plăcere ca și când urmăresc un keynote despre produsele Apple.

Clipul are 18 minute și îl recomand oricui dorește să vadă ceea ce ne va oferi soarele în următorii ani.

Și acum să o luăm cu începutul

Elon Musk, pentru cei care nu știu, este unul din creatorii brandului Tesla, este fizician, inginer și inventator, iar pe lângă toate acestea a stat la baza unor mari proiecte existente și astăzi de acum 15-20 ani și anume x.com, PayPal, SpaceX, Zip2 și Hyperloop. Mai multe aici.

În momentul de față suntem sufocați de emisiile de CO2 din atmosferă și care se răsfrânge asupra mediului înconjurător, tocmai pentru a putea susține consumul global.

Dacă acum nu vom face ceva, mai încolo va fi mult mai greu să redresăm această poluare, astfel conform graficului în anul 3000 vom avea de 5x ori mai multe emisii decât acum. Aici Elon Musk, încearcă să atragă atenția nu doar americaniilor, ci a întregii planete asupra pericolului pe care copii noștrii îl vor trăi.

tesla-powerwall-america-consumers

Datele de mai sus arată cum este împărțită America de Nord conform surselor care produc energie.

tesla-powerwall-thesun

Și aici intervine Musk. Soarele este factorul principal atunci când vine vorba de energie alternativă și care nu costă absolut nimic atunci când îl utilizezi. În slide-ul de mai sus Musk ne arată , că America de Nord ar putea fi alimentată doar de acel punct mic albastru folosind soarele.

tesla-powerwall-sunlight-problem

Ce facem atunci când nu există soare? Ce facem dimineața? Dar seara, noaptea? Ei bine aici intervin bateriile.

tesla-powerwall-batteries-1

Acel punct mic roșu reprezintă bateriile care vor menține curentul în tot acel timp în care soarele nu este prezent pe cer. Astfel ziua funcționează pe baza soarelui, iar dimineață și noaptea funcționează pe baza bateriilor încărcate de pe parcursul zilei.

tesla-powerwall-batteries-2

Folosind bateriile vechi, acestea sunt scumpe, au viață scurtă, nu se pot dimensiona și ocupă și mult spațiu. Aici intervine Powerwall. El costă 3500$ și poate fi achiziționat chiar de acum de pe site-ul oficial.

Livrarea produselor se va face abia peste 4 luni, iar odată cu ce numărul comenziilor vor crește automat și fabrica proprie din Nevada își va mări capacitatea necesară producerii lor.

tesla-powerwall-front

Partea lipsă din această ecuație este chiar acest Powerwall, care cu ajutorul soarelui, ne dă suficient curent cât să îl folosim pentru casa noastră și de ce nu pentru mașina noastră electrică Tesla Model S sau X.

Și acum întrebarea pe care v-o puneți cu toții. Dar cât consumă o casă?

tesla-electricity-consumption

Da, 10kWh sunt suficienți pentru cele de mai sus. Aici mai intervin, poate un cuptor cu microunde, un desktop, alte becuri, însă chiar și așa un Powerwall este suficient.

Pentru cei care depășesc cei 10kWh, au posibilitatea de a achiziționa încă un Powerwall. Maxim 9 bucăți pot fi interconectate între ele.

tesla-powerwall-missing-piece

La modul în care dorim să alimentăm un oraș atunci se vor forma din cele 10 Powerwall un Powerplant care poate duce 100kWh. Mai multe Powerplant-uri pot duce la alimentarea unui județ, și tot așa. La asta făcea Musk referire când spunea de punctul albastru și roșu de pe mijlocul Americii de Nord.

tesla-gigafactory2

Prima fabrică va fi construită de Testa și va oferi curent pentru toți cei care doresc să contribuie. Așa cum spune și el, singuri nu vor putea (poate în zeci de ani) însă cu ajutorul mariilor conducători cu toții putem trece la această energie alternativă, și odată cu ea moartea furnizorilor actuali.

Specificații

tesla-powerwall-specifications

Concluzii

Cu cât vom face această trecere la energia solară bazată pe razele soarelui și care este gratuită cu atât vom avea mai mult de câștigat. Dacă tu ca și om, îți poți permite acest lux, îți recomand să o faci. Ideea din spatele Powerplant este una de durată la fel cum sunt construite și mașinile full electric Tesla Model S sau X.

Costurile totale pot să difere, pentru că pe lângă acest Powerwall, vom avea nevoie și de panourile solare, cablurile electricte și instalarea lui. Eu cred că per total vei ajunge undeva la 5000$.

Acești bani se vor amortiza în câțiva ani, însă trebuie să faci un efort dacă te hotărăști să faci acest pas.

Video-ul de prezentare al Powerwall, Powerplant și Gigafactory


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu