Pe deoparte mă bucur că prețul la internetul fix de la Digi a rămas același de mulți ani de zile, pe de altă parte toți operatorii au scumpit abonamentele în ultimii 4-5 ani de când cu pandemia. M-aș bucura dacă abonamentul de internet ar fi 50 lei în loc de 40 lei cât e acum, aș plăti banii fără nici o reținere.

Digi Mobil Internet

Cei de la ANCOM au scos niște statistici cu conexiunile fixe din România ca să ne arate o comparație între tarife și viteza de utilizare. Vedem că pentru puțin peste 13 euro putem avea internet de mare viteză de până la 10Gbps, desigur cu echipament dedicat și fibră care să suporte acest lucru în zona ta.

Singurul competitor serios pentru Digi sunt cei de la Orange cu care se „duelează” și pe partea de telefonie mobilă unde lucrurile stau invers acolo. Știu că Orange a căștigat teren cu noul abonament de 2.3 Gbps la 55 lei pe lună care defapt nu e de 2.3 Gbps. E de până la … și doar pe un port LAN ceea ce înseamnă că nu poți avea pe Wifi o astfel de viteză dacă nu ai un telefon capabil. Dar dă bine la marketing? Dă, normal că dă.

Oricum, majoritatea telefoanelor nu suportă astfel de viteze, rămân momentan la versiunea „de top” cu 1.2 Gbps. Astfel de viteze le poți atinge cu un SSD foarte rapid, o placă de rețea dedicată + componente de ultimă generație.

Viteze și abonamente la internetul fix în România

Operator
500 Mbps1 Gbps2.5 Gbps10 Gbps
Digi
30 lei50 lei45 lei50 lei
Orange
40 lei4555 lei
Vodafone
37 lei

Tu ce abonament ai? Cât ai fi dispus să plătești pentru internetul fix?

Sursă: economica.net


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • La Orange ai viteza de 2.3 doar pe ethernet, pe toate porturile (au routere noi). Diferența e că Orange oferă viteza asta peste tot unde au fibră, pe când Digi o oferă doar în anumite locații.

    Personal, nu am ce face cu viteza aia. Cea de 1 Gbps pe care o am acum e mai mult decât suficentă, dar cred că există și persoane pentru care contează. Oricum, e bine că există alternativa

    Deși calitatea servicilor fixe Orange e comparabilă cu cea de la Digi (am abonament de trei ani și nu prea pică , iar viteza e mereu acolo), avantajul Digi e la serviciul clienți. La Orange, dacă se întamplă să ai probleme cu conexiunea și e seara, mult succes! Abia a doua zi trimit pe cineva, pe când la Digi ajung mult mai repede

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu