Este clar că orice noutate, cip, performanță vine la pachet cu niște costuri în plus. Pentru a rămâne competitivi, trebuie să renunți la altele, nu Apple? De ce seria iPhone 15 nu a fost mai scumpă?
De ce nu a crescut Apple prețurile la seria iPhone 15? La ce a renunțat? Despre asta este vorba!
Pentru seria iPhone 15 a încercat să vină cu o combinație de aluminiu + titan pentru a face telefoanele mai ușoare, dar să și reducă costurile pe această parte. Sunt mai durabile? În nici un caz. Deși ei merg în direcția „se repară mai ușor acum”, defapt se strică mai repede și trebuie reparate, pe banii noștri!
Motivul principal pentru care bateria folosită în seria iPhone 14 se degradează așa de repede este: Apple a folosit niște ieftinituri de baterii!
Cei de la iFixit au descoperit faptul că bateriile utilizate pe iPhone 14 și iPhone 15 folosesc celule de o calitate inferioară ce se degradează mult mai repede, iar numărul de cicluri de încărcare este redus undeva la 500 – 600 de încărcări. În mod normal, o baterie de calitate ar trebui să țină undeva la 800 de cicluri de încărcare.
https://twitter.com/RGcloudS/status/1709128831444099186
Chiar dacă capacitatea bateriei este mai mare, nu înseamnă că o să țină mai mult, ba din contră se va degrada mai repede! Astfel spus, utilizarea unor baterii de o calitate mai slabă face ca bateria să se degradeze mai repede, de aici și frustările utilizatorilor de telefoane iPhone 14 care după nici un an de zile indică un procent de 85% a sănătății bateriei.
Singurul telefon care folosește celule de înaltă calitate este iPhone 13 Pro Max care după 2 ani de zile de la lansare se îndreaptă către 85% procent de sănătate al bateriei. iPhone 14, după 1 an de zile are deja 85%, iar iPhone 15 va avea exact aceeași soartă peste 1 an de zile.
Ce părere aveți despre faptul că Apple taie din calitatea componentelor? Ați prefera să plătiți mai mult sau sunteți ok cu această abordare: câștigi pe o parte, pierzi pe alta?
Sursă: wccftech.com
Nu sunt chiar așa sigur! Am 14 PM si are 95% după peste 1 an de utilizare. Poate ne „bucura” la 15PM cu o baterie de acest gen. Vedem in timp.
Să dea Domnul să te țină 😀
Interesant si incredibil
Am putea spune.
88% sănătate baterie după un an la iPhone 14… ciudat este că până la sfârșitul lunii iulie 2023 îmi arată 100%… apoi am uitat să-l încarc peste noapte și s-a închis singur, iar după ce l-am încărcat îmi arăta 97% sănătate bateriei. Nu m-a interesat așa tare dar am observat că de la o săptămână la alta procentele se tot duc în jos văzând cu ochii.
Oricum ai garanție 2 ani de zile, deci dacă apare mesajul de service știi unde să mergi 🙂
Și eu am aceeași problemă la 14 pro Max după 9 luni de utilizare medie, procentul bateriei este de 89% pe când la vechiul model în 2 ani de utilizare am 90%. Cred ca cei de la Apple ar cam trebuii să cheme modelele în service pentru a schimba gratuit bateria.
Teoretic așa ar trebui, dar astea înseamnă să schimbe la toate cele vândute 😀
Dacă chiar e adevărat atunci cred că se va lăsa cu scandal pe tema asta.Atunci fiecare posesor de iPhone fie umblă cu bateria externă după el,fie își ia pro,fie alt brand.Eu care mă bucuram că am trecut la 15..dar vorba aia cum să nu îmi ia mi-e Apple banii pentru service după nici 6 luni.🫤
Eu am un iPhone 13 de firmă, i-am cumpărat un 13 fiului meu și sunt mulțumit de ele până acum. La fel vor fi și cele de la 14 și 15. Dacă vor exista probleme de baterie aceasta se poate rezolva prin garanție. Oricum, vedem ce informații vor mai apărea prin online după câteva luni de utilizare a noilor serii iPhone 15.
Si 11 Pro Max-ul are baterie de vis,in 28 octombrie implineste 4 ani de zile si am 92% sanatate,telefon folosit zi de zi. 13 PM este intr-adevar campion la baterie,multi youtube-eri de tech au avut 100% chiar si dupa 1 an de zile de utilizare zilnica. Acum astept sa-mi vina 15 PM de la emag,sa vedem daca dracul e chiar asa de negru precum zice lumea.
Nu e nimic negru, asta e, îl folosești și te bucuri de el 😜
Buna Ionica, insfarsit raspunsul perfect corect pe care l-am descris in numele meu in site-ul Apple fiind punctele mele de cercetare si stiind mai mult cum apple inseala cumparatorii din intrega Lume cu baterii chinezesti, microfoane, difuzoare si alte cateva componente electronice din toate aparatele construite asa zise de ei. Apple devine din ce in ce mai degradant din cauza oribilelor contracte dintre U.S si China care stocheaza prea mult timp bateriile de Lithium mai mult de 6 luni fiind si de cea mai joasa calitate si mai goale pe deasupra si apoi se faleste cu ele adica cu oribilitati care explodeaza cum sunt si incarcatoarele. Pacat ca Generatia dupa noi nu a avut ocazia sa aibe reale aparate electronice care dateaza si azi chiar cu performante foarte ridicate pentru bateriile de atunci desigur nefiind de Lithium care sunt asa de mult controversate fiind din ce in ce mai periculoase si slab randament. Pentru cei care nu stiu; cele mai bune baterii Lithium sun made in Japan majoritatea de la firme cu traditie unde japonezii oferă cel mai curat lucru pentru aceste componente si o foarte mare responsabilitate si mai sunt si cele koreene de sud bineînțeles nu toate.
In consecinta, o baterie Lithium nu se incarca niciodata cu fast charger decat foarte rar si asta inseamna de cel mult 3 ori pe an si nicidecum la prima incarcare de cand e scoasa din fabrica sau la prima utilizare care pentru o baterie cum e cea din iPhone de 4 amperi e necesar sa aiba un incarcator de maxim 1,4 Amperi sau mai putin. Asta e timpul si pentru Lithium iar procesul trebuie sa fie usor nu brutal pentru a avea o durata mai mare. Cu un fast charger bateria Lithium isi diminueaza durata si capacitatea. Nimic nu e in Lumea noastra FAST ci doar in mintea oamenilor care nu lasa timp Timpului si celor din jurul lor impunand retorica „Timpul costa bani” Cand si chinezii vor fi corecti cu „fabricile lor” fata de cumparatori poate ca vom avea incredere dar pana atunci, realii fabricanti de Lithium baterii. Sa se incalzeasca o baterie Lithium peste 36 de grade, incepe sa devina periculoasa pentru explozie atunci ma intreb, ce fel de senzori de protectie sunt la cele fabricate in China? Sa fie clar, Bateria Lithium nu e placa electronica de Computer care are si ventilatoare extractoare de aer cald ci un fel de bomba chimica daca softwer-ul de la placuta de control nu e corect realizat si bateria nu e blindata corect.
Mihai, acum totul se duce spre cantitate nu calitate 🙂