Nebunia inteligenței artificiale a ajuns la cote nedorite privind materialele deepfake care pot folosi chipurile, vocea sau gesturile unor persoane în scopul de a manipula utilizatorii sau pentru a îi atrage în diverse fraude cu bani, cripto sau alte metode.

Dacă creezi sau distribui materiale deepfake, ce pățești?

Ce pățești dacă creezi materiale deepfake?

Simplu, te găsesc băieții și faci închisoare. Timpul maxim ce ai putea să îl petreci la pârnaie este de 2 ani zile.

Ce pățești dacă distribui materiale deepfake?

Și mai simplu, îți iei amendă. Valoarea amenzii se încadrează între 600 lei – 90.000 lei în funcție pe cine superi.

Sunt discuții avansate în interiorul UE pentru a limita, sancționa sau a preveni creearea/distribuirea sau utilizarea sistemelor digitale pentru a crea diferite materiale care nu au nici o legătură cu realitatea.

România se află printre țările membre care vrea să interzică aceste materiale video deepfake, urmând ca săptămâna viitoare să aprobe Legea Deepfake.

Așa cum e normal în România, totul este despre cuvinte, virgule sau interpretabilitate. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării NU INTERZICE creearea acestui tip de conținut deepfake, ci doar spune că cei care fac asta trebuie să menționeze explicit pe 15% din suprafața videoclipului că acesta este generat artificial de un soft AI.

Asta e ca aia cu marcarea publicității de Digi24 sau alte siteuri care primesc bani PUBLICI să laude proștii și analfabeții care ne conduc. Ca peste tot vor fi niște gâște prinse, iar restul vor fi bine mersi.

Sursă: mobilissimo.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu