După articolul inițial de luna trecută când vă spuneam că am trecut la Hosterion unde am ales pachetul de găzduire WordPress Pro 6G, și revin acum cu primele impresii după 30 de zile de utilizare.
Răspuns la întrebarea din titlu: se descurcă excelent!
Pe data de 21 martie 2022 am cumpărat 1 lună de găzduire pentru noul pachet WordPress Pro 6G lansat de cei de la Hosterion, unde avem la bază noi procesoare AMD EPYC Gen3, alocare de memorie suficientă pentru fiecare nevoie, stocare SSD prin NVMe, propriul server Redis pentru cache de obiecte care reduce interacțiunile cu baza de date și cel mai important propriul server LiteSpeed cu opțiune de utilizare a pluginului LSCache (aici o să avem un articol separat cu toate setările făcute de mine).
Nici nu am stat pe gânduri, înainte de data de facturare am solicitat emiterea unei facturi pentru 1 an de zile. Puteți alege și alte variante de facturare lunară, trimestrială sau anuală.
→ detalii pachete de găzduire WordPress Pro
Stocare 50GB pe SSD cu NVMe
Site-ul a fost pus în picioare chiar în ziua când am achiziționat pachetul, fiind nevoie de un Full Backup de cPanel de la actualul furnizor pe care l-am oferit celor de la suportul Hosterion. A urmat modificarea DNS-urilor din CloudFlare și în câteva minute totul a fost funcțional. Mici chestii de setări ale mele, însă bazele de date, fișierele și restul informațiilor au fost disponibile imediat în contul cPanel.
Nu am putut să nu observ faptul că în cPanel totul se mișcă instant datorită noilor SSD pe NVMe, diferență destul de mare față de vechiul meu provider. Site-ul meu are undeva la 8GB mărime fizică pe disk, însă mai sunt și fieșere cu backupuri la teme, pluginuri și alte cele pe care încă nu le-am șters. Aș zice că fără ele ar fi undeva la 5GB.
În Dashboard pe wordpress totul se încarcă instant chiar și atunci când urc poze pentru articole, sunt plăcut surprins să văd că există diferențe atât de mari pe care nu le-am căutat fiind mulțumit de soluția avută. Acum pot doar să mă bucur că am făcut această alegere de a testa și de a trece la Hosterion.
Procesor și memorie
În pachetul ales am incluse o viteză de 6GHz pentru procesor și 6GB de memorie. Pe 22 aprilie am avut 114 unici pe site în același timp, iar resursele alocate erau foarte puțin folosite. Memoria a ajuns undeva la 1.1GB, iar procesorul undeva la 8%
Spike-ul a venit după ce am publicat articolul cu blocarea de account sharing a celor de la Neflix. Diverse date precum și poze cu statistici din cPanel am public pe contul meu de Twitter în acest thread.
Redis
La nivel de server împreună cu LiteSpeed, Redis își arată utilitatea și salvează în cache toate obiectele necesare interogării cu baza de date. I-am selectat limita maximă de 512MB ca să aibe loc să țină în memorie toate informațiile care se cer pe site atunci când cineva accesează un articol/poză/link.
Dacă nu aveți instalat Query Monitor vi-l recomand cu căldură, mai ales că vă oferă informații despre mărimea bazei de date, tipurile de query în bază și multe altele.
Am încercat diverse, în wp-config, în Toolkit, în bază nu găsesc nimic legat de memoria maximă de 40MB folosită de WordPress. Am pus peste tot 512MB dar tot degeaba. Redis funcționează cu un dropin pe care o să îl aveți după ce instalați LSCache sau îl puteți instala separat dacă nu vreți să folosiți pluginul de cache a celor de la LiteSpeed. În următorul articol o să vă demonstrez de ce este bine să îl folosiți 🙂
Pe lângă Object Cache vă recomand să activați din cPanel → Software → Select PHP Version → Extensions → opcache. Această funcție vă reduce cu minim 50% codul php ceea ce va duce la o dimensiune mult mai mică a datelor trimise/primite din bază. Aveam aproximativ 60MB, iar după activare am 18-19MB.
O altă funcție mișto este Queries unde poți vedea ce plugin, ce javascript, ce modul interoghează baza, ce query folosește și cum te poate ajuta asta să îți reduci din cod sau din pluginurile instalate pentru a avea un site cu performanțe ridicate în Google Speed Test.
Backup
O funcție importantă pentru fiecare utilizator de site wordpress găzduit online este soluția de backup. Când aveam site-ul găzduit la un prieten, aveam acces la WHM și cPanel unde aveam toate drepturile posibile. La vechiul provider nu aveam acces deloc la backup, trebuie să fac ticket și să cer restore pe fișiere sau bază. Foloseam Updraft ca să îmi fac eu backup manual ca în caz de nevoie să urc singur fișierele și să le înlocuiesc ca să refac site-ul. Acum după ce am trecut la Hosterion și am dat de JetBackup, mă bucur că nu mai trebuie să deranjez pe nimeni să îmi facă backup sau restore la un fișier sau la date. Le pot face eu singur printr-un singur click.
SSH
Ai acces la conținutul serverului tău prin SSH, trebuie doar să îți generezi public/private keys, le urci pe server și gata. Dacă nu ai configurat pe MacBook cheia pentru SSH poți folosi opțiunea de Terminal din cPanel unde ai acces la toate fișierele tale din cont. Tot din linie de comandă poți vedea și statisticile redis, memorie utilizată, setări, etc.
Securitate BitNinja
Atunci când ai un site wordpress ești predispus la diverse atacuri bruteforce atât pentru cPanel cât și pentru contul tău cu care te loghezi în wp-admin sau Dashboard. Cea mai vulnerabilă parte este xmlrpc.php pe care ți-l recomand să îl dezactivezi fie din cPanel, fie din htaccess la nivel de file system. Dezactivarea lui duce la pierderea utilizării aplicației de iOS sau Android a WordPress și nu o mai poți folosi. Oricum, pentru mine aplicația este o mizerie, prefer să accesez dashboardul din Safari.
BitNinja este activat de către cei de la Hosterion la nivel de server și te protejează împotriva atacurilor, a malware-ului sau a furtului de date localizat pe fiecare cont în parte. Ceea ce înseamnă că dacă un cont găzduit pe server pățește ceva, contul tău nu va fi afectat!
Există și o protecție DDoS Voxility 1Tbps+ care te protejează împotriva atacurilor de tip DDoS. Protecția este utilizată pentru DNS, servicii TCP și site-uri HTTPS și HTTP. Există 21 de locații PoP în 12 orașe din US și EU, iar traficul mare va fi filtrat prin acestea făcând ca site-ul tău să nu cadă. Desigur, nu există niciodată așa că e bine totuși să existe o soluție, în plus eu folosesc și Cloudflare care au de asemenea soluția lor proprie de mitigare a atacurilor DDoS.
Viteză și statistici Google
Am ajuns și la cea mai importantă parte și anume viteza site-ul și timpii de încărcare. Toate aceste date de mai jos sunt obținute cu ajutorul pluginului LSCache pe care l-am instalat și testat în diverse moduri în perioada aceasta conform recomandării lui Adrian. În acest moment am renunțat la pluginurile mele de care vă spuneam în articolul precedent.
După cum se poate vedea în imaginile de mai sus, după configurarea pluginului LSCache am reușit să aduc varianta pentru Desktop în zona Good (verde) în Google Search Console relativ repede, datorită timpilor de încarcare foarte buni. Pentru a avea timpi de răspuns buni și foarte buni ai nevoie de un hosting performant, o soluție de cache precum Litespeed + Redis și o temă optimizată. Eu le-am bifat pe toate anul acesta.
Partea cea mai grea a fost pentru mobil, unde nu reușeam să îmbunătățesc nicicum timpii pentru a ajunge în zona verde a Google. Din 17 aprilie cum apare și în poză graficul a început să urce ajungând acum la 84.7% din conținutul accesat pe mobil să fie livrat în mai puțin de 1-2 secunde chiar și pe telefoanele Motorola din 2000 folosite de Google pentru testele de performanță.
Concluzie
Testele vorbesc de la sine, iar în acest moment pot spune clar că sunt foarte mulțumit de pachetul de găzduire WordPress Pro 6G oferit de către cei de la Hosterion. Aștept cu nerăbdare spike-uri mai mari de 114 utilizatori online pe site, ca să văd cum se comportă și sper să ajung la asta cât mai curând.
Atunci când alegeți un pachet de găzduire a unui site wordpress trebuie să luați în considerare mai multe aspecte. De la preț până la performanțe în funcție de nevoia voastră. Un site dinamic cu mulți utilizatori are nevoie de resurse, hardware performant și cât mai actualizat cu cerințele pieței actuale.
Redis, Litespeed, LSCache, JetBackup, NVMe, 6GHz, 6GB memorie și suportul telefonic sau prin sistemul intern de ticketare sunt principalele motive pentru care rămân cu cei de la Hosterion! Rezultatele se văd în pozele de mai sus și nu pot fi influențate de către mine, ele sunt date de Google. Ce ajunge în Google ajunge și la voi cititorii de pe iSay.ro cărora vă mulțumesc.
Revin în curând cu un articol dedicat pluginului LSCache și cum l-am configurat ca să ajung la performanțele de mai sus. Până atunci vezi ce pachet de hosting ți se potrivește accesând acest link https://hosterion.ro/gazduire-wordpress
Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, cumpără 1 lună de zile și testează servicile lor. După, alegi singur.
Vouă cum vi se pare că se încarcă site-ul? Merge bine? Merge greu? E mai bine ca înainte? Aștept răspunsurile voastre în comentarii mai jos, pe facebook sau pe twitter.
Toate bune, dar mi-a atras atenția soluția de backup al celor de la Hosterion – JetBackup, care seamănă cu… Jetpack Backup 🙂
Tot ce e posibil. Din ce văd Jetpack Backup e o soluție pentru WordPress ca și plugin, JetBackup e pentru cPanel 🙂
E vorba de JetBackup: https://www.jetbackup.com/
Nu are legatura cu Jetpack Backup pentru WordPress.
Și își face treaba foarte bine 🙂