Acum niște ani toți utilizatorii de conturi Apple ID au fost obligați să activeze opțiunea de securitate 2FA împreună cu 3 întrebări, o adresă de email pentru backup și mai nou PassKeys.
Dacă ești utilizator de produse Apple știi foarte bine că atunci când îți introduci contul pe un alt dispozitiv primești un cod de 6 cifre pe unul din dispozitivele tale verificate pentru a aproba accesul. Majoritatea produselor Apple, în special iPhone vine cu securitate pentru furt prin Find My chiar dacă telefonul nu mai are baterie.
Băieții buni, au găsit o opțiune prin care să facă bypass la contul de iCloud la un iPhone blocat, ceea ce înseamnă că tu poți folosi telefonul, dar nu te poți folosi de contul tău, iar dacă faci restore ți se blochează la loc. Tot băieții ăștia buni au mai descoperit o metodă prin care să facă rost de codul de autentificare din 6 cifre, așa că Apple le-a pregătit o surpriză.
iOS 17.3 va fi lansat în curând (deja suntem la Beta 3), iar principala noutate este Protecția Suplimentară la Furt.
Stolen Device Protection sau Protecția Suplimentară la Furt limitează accesul la cele mai importante opțiuni din iPhone. Care sunt acestea?
- Oprirea modului Pierdut
- Ștergerea totală a conținutului și a setărilor
- Posiblitatea de a configura un dispozitiv nou
- Vizualizarea și utilizarea parolelor salvate în iCloud Keychain
- Adăugarea unui Card sau ștergerea lui
- Utilizarea metodelor de plată salvate în Safari
Dacă vrei să schimbi parola contului Apple ID, dezactivarea unor funcții cum ar fi Find My sau modificarea unor date, trebuie să te autentifici cu Face ID, să aștepți o oră și apoi să te autentifici din nou cu Face ID. Aceste funcții vor fi restricționate:
- Schimbarea parolei Apple ID
- Actualizarea anumitor setări de securitate ale contului Apple ID,
- Adăugarea sau eliminarea unui dispozitiv de încredere, un număr de telefon, o cheie de recuperare sau un contact de recuperare
- Schimbarea codului PIN la iPhone
- Adăugarea sau eliminarea Face ID sau Touch ID
- Dezactivarea Find My
- Dezactivarea Stolen Device Protection
Hoții de telefoane nu se vor opri aici, doar că nu mai au ce să facă cu ele fără „față” pentru că orice modificare va cere Face ID / Touch ID. De amprentă sau față nu pot face rost pentru că acestea sunt salvate local pe fiecare iPhone.
Dar oare ce se întâmplă când faci restore? Poți?
Sursă: connect.ro
0 Comentarii