Săptămâna trecută pe twitter au apărut foarte multe poze și clipuri cu camera cu raze X de pe OnePlus 8 care poate vedea componentele din interiorul oricărui obiect dar și prin haine.

După acest hype în care toți au încercat filtrul cu raze X, cei de la OnePlus încearcă să limiteze în următorul update această funcționalitate. Nu vă faceți probleme, există deja alternative.

OnePlus 8 camera with monochrome filter
Photo: techynerd.in

Se pare că această opțiune exista de acum 2 ani pe telefoane cum ar fi PocoPhone F1 și Xiaomi Mi 8. Cei care vor să testeze pot downloada aplicația IR Camera – PocoF F1/Mi 8 din Play Store.

Cum funcționează camera de pe OnePlus 8?

Există și un clip pe Unbox Therapy care ne arată mai multe detalii dar și o calitate mai bună.

Conform celor de la Android Central, filtrul a fost dezactivat în sistemul de operare HydrogenOS pentru regiunea Chinei, iar pentru cei care folosesc OxygenOS adică cei din global (worldwide) va rămâne activ.

Ce este defapt acest filtru?

Camera cu filtru color de pe OnePlus 8 Pro este un senzor de 5MP cu lentile separate față de cele ultra-wide sau telephoto. Această cameră este destinată pentru reglarea cantității de lumină care intră în senzor combinate cu partea software oferă culori mai intense dar și efecte pentru utilizatori.

Opțiunea de filtrare „photochrom” oferă culori inversate. Lentila camerei aparent nu blochează lumina infraroșie (IR) așa cum majoritatea camerelor o fac pentru a nu cauza efecte urâte pozelor fiind diferite față de ce percepe ochiul uman.

Xiaomi Roborock charging dock with IR
Photo: androidcentral.com

Lumina infraroșie poate trece prin suprafețe, din acest motiv acest efect al camerei lui OnePlus 8 poate vedea prin obiecte. Dacă deschizi camera de pe telefonul tau și iei telecomanda de la televizor și o îndrepți către cameră o să vezi cum clipocește dacă apeși pe butoane. Acele raze nu sunt vizibile ochiului uman.

Din acest motiv marginile telefoanelor sau componentele sunt vizibile prin lumina IR, la fel cum pot fi și ecranele de sticlă, senzori sau orice obicte care pot fi “străpunse” de lumina infraroșie.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu