Sistemul de management al traficului va fi funcțional din 11 septembrie, iar șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi amendați. În sfârșit după ani și ani de când s-a implementat acest proiect de traffic management ca și în Viena, putem răsufla ușurați că, amenzile încep să curgă!
O dată cu începerea școlii pe 11 septembrie, reprezentanții primăriei Timișoara au anunțat că o firmă din București a omologat aparatura de peste 13 milioane de euro de supraveghere a traficului din Timișoara, putând trimite toate datele la Biroul de Informare al poliției, de unde conducătorii auto pot fi amendați conform codului rutier în vigoare.
Aveți grijă pe unde circulați, nu treceți pe roșu, nu forțați culoarea galbenă a semaforului și nu depășiți viteza la ieșirile din oraș! După datele colectate în martie peste 55.000 de abateri s-au înregistrat în doar 2 săptămâni în care sistemul a fost în teste.
ATENȚIE ȘOFERI!
Calea Aradului în față la Agronomie și în Calea Lipovei înainte de giratoriu, aveți limită de 30km/h. Nu depășiți 39km/h pentru că o să fiți sancționați. Vă recomand să conduceți prudent!
Pe lângă această lăudată investiție, aștept ziua când se vor putea transmite date video înregistrate cu o cameră de bord, având înregistrări cu abateri de la circulație, nesemnalizare, nepurtare a centurii de singuranță sau a vorbitului la telefon.
UPDATE: Se pare că reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție au clarificat situația cu aceste radare, și lucrurile stau în felul urămător. Deci nici un polițist nu va intra în camera de supraveghere video, deci nu va putea întocmi procese verbale, NEFIIND ÎNCĂ ÎNCHEIAT UN PROTOCOL ÎNTRE PRIMĂRIE ȘI RUTIERĂ!
Articolul 109 din lege spune așa:
„(1) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră.
(2) Constatarea contravențiilor se poate face și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenției”.
Ca să înțelegeți de ce această dorință din partea lui Robu de a folosi sistemul de supraveghere cât mai repede:
„(8) Amenzile privind circulația pe drumurile publice se achită în condițiile legii și se fac venit integral la bugetele locale”.
Tocmai pentru că Robu nu dă voie oamenilor legii să intre în acea cameră, iar imaginile să nu fie “alterate pentru unii” Inspectoratul Județean de Poliție va emite un comunicat oficial DOAR în momentul în care se va ajunge la o soluție, cale de mijloc pentru aceste camere fie ele și omologate!
[…] Taxe mai mari, cetățeni mai fericiți. Când dăm drumul la camerele radar? […]