Modificările neautorizate ale sistemului iOS pot duce la vulnerabilități ale sistemului sau instabilitate. Apple ne recomandă să nu facem jailbreak pentru că vom avea o baterie care se descarcă mai repede, posibilitatea ca anumite date să fie furate din terminalul tău mai ales că acum cei care oferă soluții de jailbreak sunt chinezi.

facem jailbreak
foto: iDownloadBlog.com

Apple încurajează toți utilizatorii să nu facă jailbreak pe terminalele iPhone, iPad sau iPod din motive de securitate. Recunosc, am fost un fan înrâit al comunității de jailbreak încă de pe vremea lui 3Gs până la iPhone 6, însă odată cu iOS 10 nu am mai simțit nevoia. iOS 11 sau 12 sunt complet diferite față de versiunile anteriore, iar soluțiile de untethered jailbreak iasă greu și nu sunt stabile pentru că sunt blocate foarte rapid de Apple.

Ce poate însemna jailbreak în viziunea Apple

  • Security vulnerabilities:  atunci când faci jailbreak, opțiunile de securitate din cadrul sistemului nu îți mai pot proteja datele personale pentru că acesta devine vulnerabil la diverse coduri, poate să îți strice dispozitivul, să îți introducă malware, spyware sau chiar să mineze criptomonede.
  • Instability: restartări din senin a dispozitivului, opriri subite sau chiar blocarea lui atunci când o aplicație sau tweak nu este compatibil cu sistemul sau dispozitivul tău.
  • Shortened battery life: softul modificat poate descărca bateria foarte rapid atunci când acesta este utilizat în mod normal și nu intens pentru că în background rulează procese menite să blocheze funcționarea corectă a terminalelor iPhone, iPad sau iPod.
  • Unreliable voice and data: poate duce la întreruperea apelurilor, probleme cu internetul sau chiar întârzieri în procesarea informațiilor sau stabilirea locației.
  • Disruption of services: este posibil ca anumite servicii cum ar fi iCloud, iMessage, FaceTime, Apple Pay,  Weather să nu funcționeze corect și este posibil ca datele tale să se piardă. Probleme pot apărea și la notificările unor aplicații, acestea putând fi oprite sau parțial funcționale.
  • Inability to apply future software updates: dacă terminalul vostru suferă defecte și încă mai este în garanție și îl duceți la un Apple Shop și se constată că ați avut jailbreak, pierdeți garanția și plătiți reparația în cazul în care sunteți deacord.

De curând a fost lansată opțiunea de jailbreak pentru iOS 11.3.x iar după ce iOS 12 beta 2 a fost lansat, au apărut pe youtube mai multe clipuri cu aplicația Cydia instalată pe iPhone X.

Ceea ce spune Apple în apărarea sa este adevărat, nu mai știi ce instalezi, ce scripturi rulezi și o vorbă românească spune de ce să te legi la cap dacă nu te doare. Cred, cu sinceritate că era jailbreak a murit de acum 2 ani de zile.

Tu, ai mai face jailbreak pe iPhone, iPad sau iPod?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu