Gibson Dunn este o celebră casă de avocatură care a reușit să obțină 539 milioane $ pentru Apple în procesul cu Samsung început în 2012. Asta înseamnă că, Apple își folosește cei mai buni avocați într-un proces în care din start au câștig de cauză.

Apple vs Epic Games

Lucrurile sunt simple:

  • Regulile impuse de Apple pentru toți dezvoltatorii de aplicații din App Store sunt clare;
  • Epic Games a creat un fals scandal introducând plata în afara App Store a serviciilor din aplicația Fortnite încălcând astfel regulile;
  • Au făcut tam-tam, ca toată lumea să se alăture lor, ba chiar au pregătit materiale video din joc, social media, etc. Penibil!
  • Chiar au deschis și un proces în care dă Apple în judecată;
  • Apple, le spune că au timp până în 28 august să revină la normal, altfel toate conturile dezvoltatoriilor Epic Games vor fi dezactivate.

Pe calculator am instalat și eu launcherul Epic Games pentru a putea adăuga apoi Fortnite ca și joc, iar David să se poată juca așa cum o făcea și pe Play Station 4. E o mizerie, dar, repet aici vor să ajungă toți, fiecare să își promoveze produsele pe platforma lui.

Au făcut o copie la prezentarea Macintosh din 1984, defapt cei de la Epic Games vor să spună că, acum ei sunt primii care vor reuși în lupta cu Apple!

Au câștigat o grămadă de bani cei de la Epic Games, o parte, un procent de 30% s-a dus la Apple și se pare că nu este suficient pentru ei. Așa că, aștept să văd cum decurge procesul și cine are de câștigat.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Chiar daca Fortnite e un joc de cocos (pentru majoritatea dintre noi) nu poti nega faptul ca are o influenta majora in lumea gamingului. E jocul care genereaza cele mai mari venituri din industrie, fie ca e pe Pc, mobile sau console. Apple incearca sa isi ia partea din cei 1 miliard (!!!) de dolari incasati intr-o luna de joc pe platforma iOS. Si Google a scos jocul din store dar acesta poate fi instalat direct de pe site de la epic. La cum se vede scandalul nu stiu cine va avea mai mult de pierdut. Epic games ameninta cu eliminarea suportului pentru Unreal Engine de pe toate dispozitivele Mac ceea ce va insemna ca o serie mare de jocuri si aplicatii 3d vor inceta sa mai functioneze. Gandeste-te doar la continutul VR care in proportie de 80% este creat prin intermediul unreal engine.

    Cand a aparut epic games, ca si platforma, si Valve a incercat sa le puna piedica. Au oferit insa contracte foarte bune dezvoltatorilor de jocuri si multi si-au mutat jocurile de pe Steam pe Epic. In plus, ai vazut ca ofera jocuri gratis, destul de bune, cum a fost GTA V. Cum fac asta? Simplu, cu contract cu dezvoltatorii prin intermediul Fortnite. Apare un joc gratis pe platforma, in Fortnite apar iteme din jocul respectiv pe shop, parte din venituri merg la producatorul respectiv de jocuri. Warner Bros au castigat cu Batman gratis pe Epic, in 2 luni, mai mult decat au facut din vanzarea jocurilor respective in 3 ani !!!

    Ecista discutii si de introducere de filme pe platforma, deci trebuie sa ne asteptam la aparitia unui nou serviciu de streaming in viitorul apropiat.

    Orice ai zice de Fortnite si Epic, adevarul e ca sunt o forta acum pe piata de jocuri si se vor extinde pe toata zona de entertainment.

  • @ccucu Nu zic că nu e o forță în industrie, dar atâta timp cât au stat în App Store și s-au supus unor reguli acum vor ei să le schimbe. E ca și când eu vin la tine acasă și îți rearanjez biroul și lucrurile prin casă că așa mi se pare mie că e mai ok. 😀

    Și dacă pierd Unreal Engine, Apple are Metal, un engine la fel de puternic iar cei care vor să creeze jocuri o pot face prin platforma lor, deci nu vor pierde așa de mult.

    Nu ai văzut că deja au început ăștia pe eBay să vândă iPhone 8 cu Fortnite instalat cu 4000$ 😀

  • […] scandalul Epic Games vs Apple, iată că cei care vor să facă bani și-au scos telefoanele la vânzare pe […]

  • Da, atât Apple cât și Google au magazine cu reguli clare. Nu îți convine, nu vinzi la ei, dar miza poveștii e mult mai mare de atât, mai ales că Apple și Google sunt obiectul unei anchete anti trust pentru abuz de poziție dominantă.

    Sper sa vad același lucru și pentru Apple pay. Nu e normal sa monopolizezi plățile cu telefonul prin platforma proprie

  • Sincer @catalin-tanase situația asta este exact așa „take it or leave it”. Dacă vrei să ai un sistem bine pus la punct, trebuie să ai totul într-o singur ecosistem. Piața este liberă, fiecare alege să meargă unde vrea, să folosească ce produse vrea.

    Nu văd de ce Apple Pay să fie diferită, nu văd de ce mi-aș instala 5 aplicații de la fiecare bancă ca să pot plăti cu Apple Watch/iPhone. E mult mai simplu să am totul într-un singur loc, aleg ce card vreau și cu ăla plătesc.

  • Asa, la o prima vedere superficiala, pare corect…doar ca pe termen lung e in dezavantajul consumatorului sa existe un singur provider. Valabil in orice domeniu

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu