Zilele trecute șeful la Departamentul pentru Situații de Urgență, mintea iluminată din spatele pandemiei cu izolete de 40.000 euro și statul în casă, a ieșit la tv să ne spună că trebuie să activăm Ro-Alert pe toate dispozitivele ca să putem primi mesaje analfabete.

Mesaj Ro-Alert de test pe Android

După ce au implementat acest sistem de avertizare a populației pe telefoane împreună cu operatorii de telefonie mobilă, Arafat și STS vor să extindă acest „program de succes” pe mai multe dispozitive cum ar fi: pe orice televizor smart, prin mesaje direct pe telefon, prin email, prin notificări de urgență mai exact pe dispozitive care pot fi controlate și conectate la internet sau la rețeaua de cablu.

Până acum tot timpul au dat greș cu mesajele primite venite după furtună, vreme rea sau alte evenimente, doar pe baza „că s-ar putea întâmpla” ca să sperie lumea.

În pandemie toată lumea stătea cu ochii pe televizor ca să vadă câte cazuri apar, câți oameni mor, ce le mai spune Esca, urmând să afle de la televizor ce se va întâmpla cu viața lor! Este o vorbă din bătrâni: proștești poporul cu televizorul. 

Același lucru se va întâmpla și cu mesajele Ro-Alert ce urmează să fie afișate pe televizoare, prin email sau trimise prin sms, însă pentru a putea primi astfel de notificări trebuie să te înregistrezi pe o platformă a DSU.

Mesaj Ro-Alert pe televizor

Nu vă dau link pentru că nu mă interesează, am dezactivat sistemul Ro-Alert pe toate dispozitivele din casă după ce unii au uitat degetul pe tastatură și trimiteau mesaje total aiurea ziua și noaptea.

Dezactivează Ro-Alert pe iPhone
Dezactivează Ro-Alert pe iPhone

Nu mai știu ăștia pe ce să strice banii, vor sisteme noi, vor senzori, poate niște izolete că celelalte sau distrus între timp. Eu zic să angajeze câte un om la fiecare scară și când se întâmplă ceva să vină să sune la fiecare la ușă.

Aveți grijă pe cine votați!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu