Este pentru prima dată când fac precomandă la un produs Apple după ce este prezentat oficial. Pe 13 septembrie 2023 în cadrul evenimentului Wonderlust, Apple a prezentat Apple Watch Ultra 2, a doua serie de ceasuri din titan dedicate sportului (fitness, tracking, înot, sănătate, și altele), dar în special celor care vor altceva diferit față de variantele normale Apple Watch.

Apple Watch Ultra 2 - prima utilizare

Pe data de 14 septembrie s-au deschis precomenzile pentru noile Apple Watch Ultra 2 fiind disponibile în mediul online pe cele mai importante magazine. La acel moment am ales Alex, am făcut precomandă online, iar ca metodă de plată am ales Oney în 4 rate egale. Din păcate eMAG avea plafonul setat la 4000 lei, iar ceasul nu intra în sistemul de 4 rate egale. Totul a decurs rapid, mi-am făcut cont, am plătit prima rată și am așteptat ceasul.

Livrările începeau din data de 22 septembrie 2023, iar pe 21 seara am primit mail și sms pe telefon că produsul a plecat de la Altex și este în posesia celor de la Cargus, care mi l-au livrat a doua zi de dimineață.

Livrare Apple Watch Ultra 2 prin Cargus

Ceasul vine într- cutie din carton reciclat, găurit cu numele Apple Watch și desenat la interior.

La interior avem două cutii, una pentru ceas și una pentru curea. Atunci când vă comandați ceasul trebuie să vă selectați tipul brățării pe care o doriți (material, silicon) precum și dimensiunea ei. Avem mai multe dimensiuni: small, medium, large, S/M și M/L. În funcție de grosimea mâinii voastre vă recomand să mergeți într-un magazin care are expuse ceasurile și să le testați brățările. Eu nu am făcut asta, am căutat pe net diverse exemple date de Apple privind lungimea lor și am ales S/M, deși mi-ar fi trebuit una M/L. Este un pic mai mică, dar îmi stă bine pe mână.

Acestea fiind zise și scrise, l-am împerecheat cu iPhone 13 Pro Max, am ales să îl setez ca produs nou fără să folosesc un backup vechi de la Apple Watch Seria 4. Am început să îl butonez, să văd toate funcțiile, aplicațiile și implicit să îl pun pe mână.

Prima diferență, este mai mare decât cel de aluminiu pe care l-am folosit câțiva ani de zile. A doua diferență simțită este greutatea. De la 37g la 62g se simte, dar trebuie menționat faptul că e doar de percepție, despre cum am fost obișnuiți înainte. După 3 zile ai și uitat de el.

După prima, a doua săptămână deja te-ai obișnuit cu el, începe să îți placă, nu îl mai vezi așa de mare la mână, ecranul face toți banii atât pe zi cât și pe noapte.

Senzorii își fac treaba foarte bine, am folosit EKG, puls, SpO2 pe care l-am tot încercat de câteva ori când am fost răcit și îmi arăta aceleași valori ca și un pulsoximetru cumpărat acum ceva ani.

Puls EKG si Blood Oxygen pe AW Ultra 2

Pe partea de tracking/GPS îl folosesc pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta, iar la final toate datele sunt sincronizate în aplicația Fitness de pe iPhone. GPS-ul este foarte precis mai ales că are la interior dual-GPS. Butonul portocaliu din lateral îl folosesc pentru Workouts (plimbare, bicicletă) altă utilitate nu i-am găsit până acum. Toate datele preluate de la senzori sunt salvate în aplicația Health (Sănătate) de pe iPhone.

În primul tab putem adăuga la favorite diverse categorii de interes. De exemplu, eu am folosit cele din mijloc. Dacă doriți să vedeți toate datele înregistrate, accesați Arată toate datele de sănătate.

Summary Health Values AW Ultra 2

După o vârstă, te gândești că e bine din când în când să mai știi cum stai cu tensiunea, dacă ai probleme la inimă, pulsul sau respirația. Acestea sunt motivele principale, ale mele normal, pentru care folosesc un Apple Watch. Aici mai putem adăuga ușurința în utilizare, integrarea în ecosistemul Apple pentru toate produsele și fiabilitatea lor. Apoi urmează toate giumbușlucurile aferente tehnologiei actuale.

Mă frământă o chestie, background apps refresh. L-am avut oprit o perioadă, iar pe ecranul principal am secțiunea de vreme care se actualizează în funcție de locație. Nu se actualiează trebuie să intru eu în aplicație și să aștept până își preia noile date. Am pornit reîmprospătarea în fundal, o am activă de mult timp și ce să vezi, vremea tot nu se actualizează în fundal dacă schimb orașul sau țara. De ce? Știe cineva?

Apple Watch Ultra 2 Background Apps Refresh

Seara sau noaptea ceasul intră în modul de noapte, iar ecranul se face complet roșu. Nu știu cum este la voi, dar pe mine mă deranjează maxim această culoare, în întuneric complet abia se vede și acel roșu. Folosesc o față cu ceas digital pentru că cel cu manușe nu mai prezintă interes, iar pentru că mă deranjează modul de noapte l-am dezactivat din setările ceasului. Luminozitatea se setează automat în funcție de lumina de afară, noaptea este chiar plăcut, iar informațiile de pe ceas sunt ușor de citit.

Mi-ar place ca Apple să introducă o opțiune în setări prin care după ora setată de Bedtime ecranul să se oprească și să nu se mai activeze atunci când miști mâna sau te fâțâi în pat în timp ce dormi pentru că acolo se pierde cea mai multă baterie. Se aprinde, se stinge, se aprinde, se stinge…

Night Mode AW Ultra 2

Avem deja o astfel de opțiune numită Theater Mode însă trebuie activată / dezactivată manual de fiecare dată. Aceasta îți blochează aprinderea ecranului atunci când ridici mâna sau o miști și se activează doar atunci când atingi cu degetul ecranul. Am folosit-o de câteva ori, însă de multe ori adorm și uit de ea. De ce v-am spus toate aceste lucruri? Pentru că deși par minuscule sunt mâncătoare de energie, adică de baterie și te trezești că după 1-2 zile trebuie să pui ceasul la încărcat.

Referitor la autonomia bateriei de pe Apple Watch Ultra 2 pot să spun că încărcarea lui o dată la 3-4 zile față de 1 zi, este binevenită pentru utilizatorii de ceasuri inteligente. Din păcate problema bateriile din dispozitivele inteligente, inclusiv telefoane mobile lasă de dorit în 2024! Personal, o autonomie indiferent de dispozitiv între 3-5 zile mi s-ar părea de bun simț, însă producătorii nu sunt de acord cu părerile mele așa că aleg consumerismul și rulajul ca să facă câți mai mulți bani.

Încărcare baterie AW Ultra 2

Ce ar mai fi de spus? Are microfoane pe ambele părți, în apeluri se aude foarte bine, l-am folosit de mai multe ori pentru înregistrat diverse discuții și preia totul foarte clar fără bâzâit. Difuzorul este mai puternic față de modelele de serie, ba chiar am testat Sirena din meniu care promite că se aude până la 180m depărtare.

Am făcut și fac baie cu el zilnic, am fost la ștrand, la râu, recent în Egypt unde l-am băgat în Marea Roșie care este foarte sărată, am făcut snorkeling la 1-2m sub apă și am ajuns cu el acasă așa cum am plecat, adică intact. Am uitat, l-am purtat și în deșert la temperaturi de 40 grade și a rezistat. Fiind căldură puternică, iPhone 13 PM a mai făcut figuri, s-a încălzit, ecranul era aproape stins și de multe ori ardea după ce filmam sau făceam poze cu el, ceasul în schimb nu a avut nici o problemă.

Îmi place faptul că atunci când te scufuzi în apă se activează protecția la apă No alt supplied for Image, iar o icoană de genul No alt supplied for Image  apare în centru sus. În același timp, aplicația Depth pornește automat (poate fi oprită din setări), iar cu ajutorul ei poți vedea temperatura apei, timpul petrecut sub apă și adâncimea la care te aflii.

Aplicația Depth pe AW Ultra 2

Toate logurile aplicației Depth sunt salvate în aplicația Health, unde puteți vedea pe zile, săptămâni, luni sau an de câte ori v-ați scufundat, temperatura și la ce adâncime.

Curele? Cea din material Orange / Beige este perfectă pentru mână, nu transpiră, este moale și nu te deranjează. După un timp, am ales varianta portocalie de mai jos de la Dr Shield, a costat 39 lei de pe eMAG. După o utilizare mai îndelungată, se murdărește și trebuie spălată cu săpun, apoi este ca nouă.

Tot aici, am găsit una din material frumos de la Spiegen însă din cauza metalului nu o puteai ține pe mână, cel puțin pe mine mă deranja când stăteam la birou cu mână pe masă mi-o ridica în sus și era deranjant așa că am dat-o retur. Da, este primul meu produs pe care îl returnez. Cureaua a costat 89 lei.

După câteva luni am dat peste două curele de silicon care mi-au plăcut fiind un pic diferite de cele clasice găsite pe eMAG. Cea albastră este cu prindere magnetică, iar cea galbenă este cu găuri. Fiecare costă 39 lei.

Curea silicon CLOOPER

Ambele sunt dintr-un silicon moale, nu te deranjează la mână, iar prinderile sunt foarte bine gândite ca să nu ți se desfacă. Cea galbenă am purtat-o aproape 1 lună, iar de 2 săptămâni am trecut la cea albastră cu magnet. Totuși, nu aș recomanda utilizarea celei cu magnet pe tobogane sau alte activități sportive, deși magnetul pare unul destul de puternic.

Legat de protecția ceasului, nu folosesc nici un fel de husă sau folie de protecție pentru ecran. Am grijă de el așa cum am avut și celelalte modele la care nu am avut nici o problemă cu zgârieturile, doar corodarea aluminiului.

Overall, acestea sunt experiențele mele cu Apple Watch Ultra 2, îl recomand oricărei persoane care își dorește un ceas adevărat. Dacă aveți întrebări de orice fel le aștept în comentarii.

AW Ultra în cutie

Apple Watch Ultra 2, 49mm, Titan, brățară Orange/Beige

Este un smartwatch de înaltă performanță, construit pentru aventură și rezistență. Este cel mai durabil și capabil Apple Watch până acum. Cu un design robust, ecran luminos și funcții avansate pentru sport și outdoor, acest ceas este ideal pentru cei care iubesc activitățile în aer liber și condiții extreme.
9

Părerea mea despre Apple Watch Ultra 2 este una bună. I-am acordat nota 9 din 10 pentru că îmi satisface aproape toate necesitățile. Desigur, există loc de îmbunătățire tot timpul, iar Apple ar trebui să țină cont de părerile utilizatorilor. Dacă ești un utilizator de produse Apple și îți place să ai toate dispozitivele conectate în același ecosistem, iubești sportul, tehnologia și vrei să nu îți mai încarci ceasul zilnic, atunci AW Ultra 2 este alegerea perfectă. Poate fi achiziționat de aici: Altex 4199 lei, eMAG 4199 lei sau Amazon DE 859€

Pro
  • Preț acceptabil
  • Display luminos, 3000 niți peak
  • Ecran de safir
  • Dedicat sportului
  • Trekking cu Dual GPS, foarte precis
  • Compatibilitate brățări
  • Carcasă din Titan
  • Microfoane pe ambele părți
  • Monitorizare sănătate
  • Conectivitate LTE prin eSIM
Contra
  • Minim 5 zile baterie
  • watchOS 10 neoptimizat
  • La volum maxim difuzorul bărâie (problemă comună și le restul modelelor)
  • Tastatura și Siri nu sunt disponibile în limba română
  • Nu poți crea propria temă/față, trebuie să alegi din cele existente

Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • “… ecranul să se oprească și să nu se mai activeze atunci când miști mâna sau te fâțâi în pat în timp ce dormi”

    Se poate. Pe telefon, în setările de focus pentru Sleep te duci la Customize Screen, Options și acolo activezi Sleep Screen. Desigur, pe durata nopții trebuie să ai activ focusul de Sleep

  • La capitolul pro ai mai putea trece două lucruri destul de importante după părerea mea: ecranul de safir și funcția cellular. Eu l Vodafone am inclus și e-sim pe AW gratuit,la alții e 3€/luna.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu