Compania Huawei, celebra companie banată de multe state începe să se ridice din nou și încearcă să devină un competitor serios pentru Apple și Samsung care domină piața telefoanelor mobile și a sistemelor de operare.

Huawei renunță la Android și trece complet pe HarmonyOS

Cel mai bun sistem de operare mobil știm că este iOS, el fiind dezvoltat de Apple acum mulți ani. Android este competitorul direct al iOS, care în diverse forme a ajuns să fie adaptat de companii ca Samsung, Xiaomi, Oppo, etc după bunul lor plac. Printre aceștia se află și Huawei care până în prezent a folosit același sistem de operare Android, chiar dacă în anumite zone a fost restricționat neavând acces la serviciile Google, cumva fiind dat la o parte de utilizatori.

Între timp, Huawei a investit mulți bani în dezvoltare software și a creat propriul lor sistem de operare HarmonyOS pentru a se „despărți” complet de Google. Acum aflăm că urmează o tranziție până la sfârșitul anului 2024 a tuturor dispozitivelor Huawei de la Android la HarmonyOS.

Huawei Mate 70 (nelansat încă) ar putea fi primul telefon care înglobează complet HarmonyOS care are la bază peste 4000 de aplicații, ținta lor fiind 500.000 de aplicații. Au mai avut o tentativă în 2021, însă fără succes.

Ce părere aveți de HarmonyOS? Ați cumpăra un telefon Huawei?

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu