Hewlett Packard Enterprise (HPE), o companie americană de tehnologie, a fost atacată de hackeri ruși, potrivit unui raport publicat de The Hacker News.

Gigantul HP Enterprise a fost atacat de hackeri ruși

Raportul susține că hackerii au pătruns în rețeaua HPE în noiembrie 2023 și au reușit să obțină acces la date confidențiale, mailuri, atașamente de la persoane înalte în funcții. Incidentul a fost raportat abia în decembrie când s-a descoperit că hackerii ruși aveau deja acces la date de acum 6 luni.

HPE a confirmat incidentul într-o declarație publică, dar a refuzat să ofere detalii despre amploarea atacului sau despre informațiile care au fost furate.

„HP Enterprise a identificat o posibilă încălcare a securității datelor și a luat măsuri imediate pentru a investiga incidentul”, a declarat compania într-un comunicat. „HPE lucrează cu experți externi pentru a investiga incidentul și a lua măsuri pentru a proteja datele clienților și angajaților”.

Raportul The Hacker News susține că hackerii au folosit un exploit cunoscut APT29 pentru a obține acces la rețeaua HP. Exploitul a fost folosit anterior pentru a ataca alte companii, inclusiv Microsoft și Amazon.

Atacul asupra HPE este cel mai recent dintr-o serie de atacuri cibernetice care au vizat companii americane cu legături la guvernul SUA. În 2020, hackeri au atacat SolarWinds, o companie de software care furnizează produse pentru guvernul SUA. Atacul a permis hackerilor să fure informații confidențiale de la o serie de agenții guvernamentale, inclusiv Departamentul de Stat și Departamentul de Energie.

Atacurile cibernetice sunt o amenințare tot mai mare pentru companiile și organizațiile din întreaga lume. Acestea trebuie să investească mai mulți bani în securitate cibernetică pentru a se proteja de atacurile cibernetice.

Sursă: thehackernews.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu