Tu știi ce tarife ai în roaming? Cât costă un apel de voce? Cât costă 1MB de date? Ți-ai activat serviciul de roaming pentru voce și date? Acestea sunt primele întrebări pe care ar trebui să ți le pui dacă pleci în concediu peste graniță.

Verifică tarifele din roaming pentru operatorul tău. Pleci în concediu?

Anul trecut am fost în Grecia, am folosit Digi Mobil pe toată perioada concediului inclusiv Serbia și Macedonia unde tarifele erau imense, acestea au fost scăzute la același nivel cu cele din UE motiv pentru care pentru 3 telefoane și aproape 7GB de date utilizate am plătit 7.55€ factura, inclusiv sms-uri sau apeluri efectuate/primite. Am detaliat totul în acest articol din Timișoara – Grecia, de la documente, roaming, tarife, taxe, autostrăzi la statul în vămi.

Fiecare operator (Orange, Vodafone, Telekom sau Digi Mobil) are politica lui de tarifare în roaming, unii oferă diverse extra-opțiuni care trebuiesc activate înainte de a pleca în concediu, alții pur și simplu îți oferă cea mai bună soluție de roaming, iar aici mă refer la Digi RO!

Tarife Roaming

  • Digi Mobil → tarife, rețele roaming și informații suplimentare.
  • Orange → serviciul de roaming
  • Vodafone → oferte roaming

Accesează linkurile de mai sus pentru a vedea tarifele și taxele operatorului tău de telefonie mobilă pentru serviciile de voce/text sau date mobile.

Concediu plăcut, că tot e vară.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Orange,14GB in roaming!🤷🏻

  • Digi încă stă foarte bine la tarifele de roaming în afara spațiului SEE pentru că beneficiază de nu’ș ce derogare. Sunt curios ce tarife vor avea după ce o să expire

    • Pana expira sau nu, noi ne bucuram de tarife mici 🙂
      Digi o sa ajunga reteaua cu cei mai multi utilizatori.

    • Derogarea nu mai exista din 2022. Toti clientii din roaming au beneficiat de RLAH si aplicarea formulei de calcul care tine cont de valoarea abonamentului fara TVA. De anul asta a aparut si reclama la TV cu tarifele in roaming. Suntem in al doilea an fara derogare.

    • Uite @Cătălin ce zice @Cristi
      Tarifele se păstrează și poți beneficia de cele mai bune prețuri doar la Digi 😀

    • Recunosc că m-am gândit și eu să trec pe Digi, chiar dacă sunt foarte mulțumit de Orange, dar am prieteni cu telefoane pe Digi care mai au probleme cu acoperirea. De asemenea, ai mei care sunt pe Digi și stau în București, mai au probleme cu realizarea apelului. Cumva, deși sunt cei mai ieftini, pare că nu merge totul cum trebuie. La voi cum e experiența cu Digi?

      Pe partea de roaming non SEE rezolv ușor folosind eSIM-uri de pe AirAlo, că sunt foarte ieftine și merg bine

    • Nu știu cum e în partea aia la voi, dar aici pe zona de Timiș și Hunedoara unde stau/merg nu am avut probleme de genul, pot să apelez, primesc apeluri, pot să stau pe net. Probabil depinde de zonă și de numărul de utilizatori pe celula respectivă, dar se poate face sesizare la ei pentru îmbunătățirea semnalului și se rezolvă. Pentru mine personal, Digi este alegerea ideală comparativ cu alte companii. De ex am și un orange acum cu mine si in casa am 1-2 linii, iar pe Digi am 3-4 linii. Tot fac comparații cu orange pe unde mă duc, iar până acum Digi a câștigat 🙂

  • Daca nu vorba de lipsa semnalului pentru problemele cu apeluri, incearca o sesizare la Digi (neaparat din contul Digi) pentru a verifica ce probleme sunt in cont.

  • Da, bună ideea cu sesizarea din cont. Mulțumesc

    Pe 5G ce viteze prinde? Nu că ai avea nevoie pe mobil, dar așa de curiozitate.

    Asta am prins azi pe Orange:
    https://www.speedtest.net/result/i/5673876425

    • Testele astea mie cel putin mi se pare irelevante. Important este cum se misca internetul pe telefon, cat de repede se incarca paginile, astea sunt importante nu doar niste cifre …

  • Digi se vrea o retea populara. Orange, prin vitezele pe care le promoveaza, doreste sa se situeze intr-o zona considerata premium. Nu vei avea asemenea viteze niciodata la Digi.

    • Momentan nu ai asemenea viteze la Digi ca cele de la Orange, dar luând în considerare că nu am nevoie de 1Gbps pe mobil mă mulțumesc și cu 2-300Mbps pe 5G. Făcând o comparație între beneficii și cost total, cei de la Digi ies mult mai bine.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu