iPhone 12 a fost lansat în 2020 împreună cu cipul A14 Bionic produs de Apple. După 2 ani de zile, bestia din Snapdragon 8 Gen2 ce va fi folosită în Samsung Galaxy S23 aproape că se ridică la performanțele lui A14 Bionic.
Galaxy S23 ar putea fi prezentat pe sfârșitul anului, în luna decembrie conform unor zvonuri. De obicei lansările de produse Samsung erau programate pentru luna ianuarie din anul următor. Oricum, cei care sunt interesați de variantele Samsung Galaxy S22/S23 știu deja că aceste cipuri Qualcom Snapdragon 8 Gen 2 nu vor ajunge și pe piața din Europa, aceasta fiind exclusivistă cipurilor Exynos produse chiar de Samsung, unde performanțele sunt jalnice.
Poate că utilizatorii de telefoane Samsung ar trebui să se orienteze către noua serie Google Pixel 7 și Google Pixel 7 Pro. Cei care au rămas pe Android și nu au trecut deja în tabăra iPhone.
Sursă: mobilissimo.ro
Eu nu înțeleg obsesia asta pentru performanțele procesorului la telefoanele mobile. Avea sens înainte, dar acum când până și un midrange oferă destulă putere de calcul, nu îi mai văd rostul.
Pe OnePlus Nord aveam SnapDragon 765G, un chipset midrange, care nu se compară cu nimic din gama de sus, fie ea de Android sau iOS, dar cu toate astea nu am simțit nicio dată că ar fi lent, sau ceva de genul. Când am trecut pe iPhone 12, care are un chip mult mai puternic, din nou nu am simțit vreo diferență, în afară de benchmarkuri, că în viața reală faci altceva cu telefonul.
În schimb am simțit o diferență la autonomie. iPhone-ul nu mă mai ține așa bine ca vechiul OnePlus
Toate astea nasc două întrebări logice:
1.Dacă iPhone-urile sunt așa de bine optimizate, de ce au nevoie de procesoare așa avansate?
2.Dacă au cele mai rapide procesoare și telefoanele funcționează cu cel mai avansat sistem de operare, ambele făcute de același producător, de ce nu sunt disponibile anumite funcții? Să dau un exemplu. iPhone 12 filmează Dolby Vision doar până la 30fps. iPhone 13 filmează și la 60fps, deși procesorul nu e cu mult mai rapid decât cel de pe 12, care la rândul lui e un adevărat powerhouse
Așa că da, mă lasă rece faptul că Apple are cele mai rapide chipuri, că nu folosește cu adevărat în viața reală
Cătălin nimeni nu folosește procesoarele la capacitate maximă, vorbim doar de marketing. În schimb, procesorul + camerele pot aduce diverse funcții cum sunt cele menționate de tine. Dolby Vision, HDR, 4K 60fps, ProRAW, ProRes, Cinematic, etc. După ce am văzut prezentarea la iPhone 14 Pro și au auzit de Cinematic Mode în 4K m-am bucurat, apoi am aflat că merge doar pe seria 14 Pro. Ce să mai zic?
Pe lângă cipurile performante eu aș mai adăugat vreo 2GB la fiecare model de iPhone, am așa un feeling că ar funcționa mai bine.
Bine, din păcate site-urile de tehnologie din RO sunt fierte pe aceste teste sintetice care nu folosesc nimănui. Până la urmă totul se rezumă la ecosistem, produse și servicii, dar cel mai important obișnuință.
Cu exynos sub capotă o să trec pe iPhone 100%.
Pentru Europa Samsung nu știe altceva. Păcat, puteau să renunțe la el și să meargă pe Snapdragon. https://www.isay.ro/fanii-android-sunt-in-delir-samsung-nu-renunta-la-exynos/