Din cauză că prea multă lume știa exact unde le sunt bagajele, cei de la Lufthansa s-au hotărât să interzică utilizarea dispozitivelor AirTag pentru bagaje.

Lufthansa interzice utilizarea dispozitivelor AirTag pentru bagaje

După ce s-au spălat pe mâini acum câteva luni când au anulat sute de zboruri, iată că acum cei de la Lufthansa revin cu o altă decizie tâmpită. Vor interzicerea tuturor dispozitivelor smart de urmărire a bagajelor. Cele mai folosite sunt dispozitivele Apple numite AirTag.

De ce se leagă Lufthansa?

Conform regulilor impuse de IATA (International Air Transport Association) orice dispozitiv electronic din bagajele de cală trebuie trebuie să fie oprit.

Motivul principal este legat de faptul că anumite persoane știu cu exactitate  unde se află bagajele lor, iar când acestea dispar ei află înaintea celor de la Lufthansa și de aici se „pune presiune” pe personal de către cei care nu își mai găsesc bagajele.

Adică în loc să prevină furtul și pierderea bagajelor, cei de la Lufthansa le încurajează! Apropo, de acele iPad mini în valoare de 1.5 milioane dolari furate acum 10 ani, mai știți ceva?

În cazul în care vă aflați într-o astfel de situație pe un aeroport pentru a putea opri un AirTag trebuie să îi scoateți bateria ca să nu vă pună să îl aruncați. Din păcate această politică, deși greșit interpretată în regulile IATA ar putea fi implementată și de alte companii.

Sursă: @MattMargaras


#update 11.10.2022 12:34 – În urma diverselor postări din social media, compania Lufthansa spune că nu va interzice dispozitivele AirTag deși inițial le-a considerat periculoase. Cum poți să consideri periculos un dispozitiv bluetooth care este alimentat de o baterie de ceas tip CR2032? Asta ar însemna că toate bateriile de ceas ar trebui interzise în timpul zborului. Conform ICAO (International Civil Aviation Oragnization) avem definit în regulile privind siguranța zborurilor ca dispozitive electronice cu baterii li-ion utilizate în telefoane și tablete nu trebuie să fie pornite atunci când se află în bagajul de cală. (sursă 9to5mac.com)


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu