În acest articol am să bifez toate noutățile importante din cadrul evenimentului de aseară unde am putut vedea noile iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max la pachet cu noile AirPods Pro 2 și Apple Watch Ultra noul ceas gândit pentru utilizare în condiții extreme. Pe lângă a fost prezentat și Apple Watch Seria 8 care nu aduce foarte multe noutăți.

Cuprins:

  1. Apple Watch Seria 8
  2. Apple Watch SE
  3. Apple Watch Ultra
  4. AirPods Pro
  5. iPhone 14 & iPhone 14 Plus
  6. iPhone 14 Pro & iPhone 14 Pro Max

Apple Watch Seria 8

Far out - Apple Watch Series 8 - Overview

În ultimii 7 ani, Apple Watch este ceasul preferat a milioane de oameni, fiind cel mai bine vândut produs din categoria sa. Vine cu Always on Display și Low Power Mode ce va fi disponibil odată cu watchOS 9 și poate fi folosit de la Seria 4 în sus. Legat de baterie, acesta va avea 18 ore (all day battery cum zice Apple), iar dacă activăm Low Power Mode vom putea ajunge la 36 ore.

Prima noutate este introducerea opțiunii de ovulație pentru femei, după ce acum câțiiva ani a fost introdusă și opțiunea de menstruație. Femeile vor avea toate detaliile în aplicația Health, după o perioadă de timp în care ceasul învață perioadele de ovulație. Acesta va folosi noul senzor de temperatură de pe spate precum și cel de sub ecran pe timpul nopții.

De acum vom putea folosi Apple Watch Seria 8 pentru EKG, SpO2 și temperatură astfel că nu mai este nevoie termometru, oximetru sau EKG.

Fall Detection and Emergency SOS sunt două opțiuni de siguranță gândite de Apple să ne ajute atunci când avem nevoie. AW Seria 8 include de acum și Crash Detection. Atunci când ceasul detectează că a avut loc un accident, sună singur la 112 și trimite un SMS cu locația și datele tale plus contactele de urgență setate de către tine vor fi anunțate.

Pentru a putea acest lucru, au fost introduși doi senzori 3-axis gyroscope și High g-force accelerometer cu ajutorul cărora se poate afla dacă a avut loc un accident sau nu pentru a activa Crash Detection. A fost nevoie de ani de zile pentru a aduna toate datele necesare, iar cu ajutorul tuturor senzorilor, a microfonului și a barometrului să poată detecta un accident.

Far out - Apple Crash Detection

Până acum un utilizator de Apple Watch cu Cellular nu îl putea folosi în Roaming, astfel că începând cu AW Seria 8 vei putea folosi ceasul peste tot în lume. Această opțiune va fi disponibilă până la sfârșitul anului și poate fi folosită pe AW Seria 5 în sus.

Vine în 4 culori, 100% aluminiu reciclat, midnight black, gold, silver și red. Avem și variante Stainless Steel, acestea vor fi disponibile doar în 3 culori: silver, gold, graphite. Au fost adăugate și diverse brățări, Hermes sau Nike.

https://www.youtube.com/watch?v=UfawgQJICU8

Prețurile de pornire pentru AW Seria 8 sunt: 399$ (varianta GPS) și 499$ (varianta GPS+Cellular). Poate fi precomandat în US de acum și este disponibil începând cu 16 septembrie. Am să revin cu articole separate pentru preț și disponibilitate în România.

Preț și disponibilitate Apple Watch Seria 8 în România


Apple Watch SE

Far out - Apple Watch SE - Overview

Beneficiază de aproape aceleași funcții ca și AW Seria 8 și se adresează celor care nu vor să dea atâția bani pe varianta premium. Acesta poate fi dat copiilor, iar cu ajutorul opțiunii Family Setup se pot înregistra mai multe ceasuri pe contul părintelui, iar de acolo se va putea vedea exact ce face, pe unde umblă etc. Acesta este cu 20% mai performant decât varianta SE anterioară.

Apple Watch SE va beneficia și de Apple Pay, control al casei prin aplicația Home, GPS, iMessage și telefon dacă se alege varianta cu celullar.

Far out - Apple Watch SE - AirPods

Prețul pentru Apple Watch SE pornește de la 249$ (varianta GPS) și 299$ (varianta GPS+Cellular).

Preț și disponibilitate Apple Watch SE în România


Apple Watch Ultra

Far out - Apple Watch Ultra - Overview

Cred că va fi cel mai vândut ceas din această prezentare, pentru că oferă funcții de utilizare extremă după cum spun cei de la Apple. Cu siguranță vor apărea și testele reale la care va fi supus și sunt curios cum se va descurca. Poza de mai sus vorbește de la sine.

De la -20 grade la 50 grade în Sahara până la 100m de scufundări, Apple Watch Ultra face față fără probleme, având chiar și un buton dedicat pentru diverse acțiuni. Avem Always on Display, dar și o nouă funcție Night Mode unde ceasul va afișa toate informațiile într-o culoare roșie. Eu zic că acest ecran plat, va fi utilizat anul viitor pentru AW Seria 9.

Are 3 microfoane, 2 difuzoare și vine la pachet cu Cellular pe toate modelele. Durata bateriei este de 36 ore, iar dacă vom folosi Low Power Mode vom ajunge la 60 ore de utilizare. Avem 3 tipuri de brățări: Alpine Loop, Ocean Loop și Trail Loop.

Luminozitatea ecranului poate ajunge până la 2000 niți.

Far out - Apple Watch Ultra - Bratara Alpine Loop

Apple Watch Ultra vine cu două tipuri de GPS (L1 + L5) tocmai pentru că e nevoie de o precizie mult mai bună atunci când alergi la maratoane printre clădiri, urci pe munte sau faci scufundări. În acest moment nu există un alt ceas care să ofere acest tip de GPS.

Far out - Apple Watch Ultra L1 L5 GPS

Aplicația Compas a fost regăndită complet pentru AW Ultra, iar cu ajutorul ei diverse puncte de pe hartă salvate ca și cort, magazin, punct de interes va fi salvat împreună cu locația lui, iar în cazul în care te rătăcești, ceasul te va duce înapoi la punctul selectat de tine.

Far out - Apple Watch Ultra Compas

O altă noutate este introducerea unui mod de tip sirenă care poate transmite un sunet specific în caz că cineva trebuie să vă repereze și nu știe unde sunteți. Acest sunet poate ajunge până la 85dB și poate fi auzit până la 180m.

Far out - Apple Watch Ultra Sirena

Apple Watch Ultra vine cu standard WR100 (adică rezistă la scufundări de până la 100m). În momentul în care ceasul detectează apă și o anumită presiune, pe ceas o să avem o aplicație de monitorizare a adâncimii, a timpului petrecut sub apă și înclinarea. Pur și simplu face același lucru ca cel disponibil pentru tubul de oxigen. Are certificare EN13319 care îl recunoaște ca produs electronic certificat pentru scufundări. În plus, există și o aplicație dedicată numită Oceanic+

Far out - Apple Watch Ultra Adancime

https://www.youtube.com/watch?v=Cy1adxM-CjM

Prețul pentru Apple Watch Ultra este de 799$ (doar varianta cu Cellular), precomandă de acum și va fi livrat începând cu 23 septembrie.

Preț și disponibilitate Apple Watch Ultra în România


AirPods Pro

Far out - AirPods Pro

AirPods sunt cele mai populare căști din lume, iar următoarea generație de AirPods Pro vine cu un nou cip H2 care poate anula de 2x mai mult zgomot, vom putea personaliza sunetul spațial și are integrat Find My pe fiecare cască și pe carcasă, astfel că oricare poate scoate câte un sunet atunci când încercăm să le găsim prin aplicație. Cu Precision Finding putem găsi carcasa cu ușurință. Aceasta poate emite un sunet asemănător cu cel de pe AirTag.

Au adăugat și opțiunea de Touch Control care până acum nu era disponibilă, trebuia doar să apeși pentru play/pause sau să ții apăsat 2-3 secunde pentru a schimba modul Transparency → Noise Cancellation și invers depinde de setările făcute de tine.

48kHz audio pentru SharePlay la pachet cu o nouă gumă de urechi de mărimea XS pentru cei care au urechile mici. Adaptive Transparency se folosește de cipul H2 pentru a verifica de 48.000 ori pe secundă tipul de sunet de lângă tine pentru a îl bloca aproape de tine, iar tu să auzi doar ceea ce te interesează.

Bateria acum ține 6 ore față de 5 cât ținea la vechiile AirPods Pro, iar carcasa îți mai poate oferi o autonomie de încă 30 minute. Se pot reîncărca folosind adaptorul magnetic de la Apple Watch sau direct pe MagSafe.

Preț și disponibilitate AirPods Pro în România


iPhone 14 și iPhone 14 Plus

Far out - iPhone 14 si iPhone 14 Plus Overview

All day battery life cum zice doamna în prezentare. Ceea ce până acum era disponibil doar pe iPhone 13 Pro Max, iată că iPhone 14 Plus și iPhone 14 pot duce o zi întreagă fără nici o problemă, desigur, în funcție de utilizarea fiecăruia. Vin cu cip A15 Bionic îmbunătățit.

Legat de cameră, aceasta primește o îmbunătățire pe modul nocturn astfel pozele în lumină scăzută ies mai bine. Pe partea de video au introdus un nou mod numit Action Mode. Acesta îți stabilizează clipul atunci când alergi cu telefonul în mână. Camera selfie poate acum să focuseze automat ceea ce până acum nu se putea focaliza utilizând acestă cameră.

Ecranul poate duce până la 1200 niți și folosește tehnologia Super Retina XDR. Are rată de refresh doar de 60Hz, ProMotion de până la 120Hz este disponibil doar pe variantele Pro.

https://www.youtube.com/watch?v=ehbmC1irQuY

Prețurile sunt: iPhone 14 de la 799$ și iPhone 14 Plus de la 899$

Preț și disponibilitate iPhone 14 și iPhone 14 Plus în România


iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max

Far out - iPhone 14 Pro si iPhone 14 Pro Max Overview

Avem destule noutăți pentru seria iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Prima dintre ele este Dynamic Island care face gaura din ecran să fie interactivă, având tot felul de informații și opțiuni pe lângă ea. Ce putem face și ce informații sunt afișate găsiți în clipul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=WuEH265pUy4

Avem 4 culori: Space Black, Silver, Gold și Deep Purple. Capacitatea de stocare începe de la 128GB și poate ajunge până la 1TB.

Ambele iPhone 14 Pro vin cu 1600 niți pentru HDR și 2000 niți pentru luminozitate în soare. Sunt curios dacă vor face la fel ca seria iPhone 13 Pro când în soare se încălzesc și ecranul intră în protecție și nu mai vezi nimic. Ecranul folosește tehnologia LTPO și poate ajunge până la 1Hz necesar pentru Always on Display și de până la 120Hz pentru o fluiditate excelentă.

Far out - iPhone 14 Pro si iPhone 14 Pro Max Specs

A16 Bionic este conceput pe 4nm și este cu 40% mai rapid decât versiunea anterioară. Consumă cu 20% mai puțină energie ceea ce înseamnă că bateria nu are de suferit, chiar și așa durata de utilizare conform spuselor celor de la Apple este All Day Battery Life.

Camerele foto primesc niște upgrade-uri importante. Camera principală este 48MP, cea ultra wide de 12MP și cea telephoto tot de 12MP. Avem de acum 3 tipuri de zoom și anume 0.5 (ultrawide), 1x (normal), 2x (dublu), 3x (triplu). Noii senzori pot fi folosiți cu Apple ProRAW pentru control total al culorilor și zgomotului de fond. Îmi place că au introdus 4K la 30fps pentru modul Cinematic care până acum putea filma doar Full HD.

Odată cu aceste upgrade-uri, a fost actualizat și flash-ul care oferă acum de 3 ori mai multă lumină, iar în combinație cu senzorul laser LiDAR folosind iOS poate lumina anumite părți mai mult decât altele reușind astfel să dea lumină acolo unde vom dori.

Emergency SOS via satellite

Acest serviciu este gratuit timp de 2 ani de zile, începând din momentul activării iPhone 14. Poate fi folosit pe toate modelele lansate ieri, însă nu se știe ce se întâmplă după 2 ani de zile, cât costă și unde se plătește. Urmează probabil ca aceste detalii să apară pe internet ulterior.

Cum vă spuneam și anterior, este nevoie de o bandă specială pentru a putea oferi aceste conexiuni cu sateliții LEO. Ești în pericol și nu ai semnal? Teoretic toate telefoanele ar trebui să ofere posibilitatea de suna la numărul unic de urgență de pe orice telefon indiferent dacă există acoperire sau nu în locația ta.

https://www.youtube.com/watch?v=41EdCXjotmo

Cred că am acoperit tot ceea ce s-a discutat în cadrul evenimentului Far out și nu rămâne decât să dăm startul la precomenzi.

https://www.youtube.com/watch?v=FT3ODSg1GFE

Prețurile de start sunt 999$ pentru iPhone 14 Pro și 1099$ pentru iPhone 14 Pro Max.

Preț și disponibilitate iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max în România

Și acum vine întrebare, ce vă cumpărați? Eu aș merge pe un Apple Watch Ultra, încă mai cochetez.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu