Este o întrebare retorică legată de modul în care „găsitorul” acelui Apple Watch a putut să facă cumpărături cu el de aproximativ 40.000 dolari. Există șansa să îți pierzi ceasul de pe mână, însă acesta în momentul în care nu mai detectează mâna se blochează automat și cere parola pentru a fi deschis.
Povestea
O femeie a fost la Disneyland și purta pe mână ceasul ei Apple Watch Hermes de 1300 dolari, iar în timp ce se dădea pe Nemo și Prietenii săi, acesta s-a desfăcut și a picat printre grilaje. Soțul ei după ce s-a terminat cursa a fost să caute ceasul, dar nici urmă de el. Au ajuns în cameră și l-au blocat prin Find My, au făcut reclamație la cei de la Disneyland, au fost chiar la poliție și nimic. În scurt timp au început să curgă notificările cu plățile făcute de pe cardul ei Amex unde nu avea limită de credit.
A ghicit codul?
Pentru că în momentul în care ceasul nu mai detectează mâna automat se blochează și cere parola. Dacă activezi Apple Pay ai nevoie de parolă, fără parolă NU se poate folosi Apple Pay. În cazul în care ai avut parolă și carduri salvate în Apple Pay, dacă renunți la parolă automat toate cardurile sunt șterse de pe ceas.
Apple Pay funcționează ca un sistem propriu de plăți local, unde cardurile sunt salvate cu diverse date fără a fi stocate cele reale de pe cardul înregistrat. Atunci când facem plăți cu ceasul, nu există limită și nu avem cod pin de introdus tocmai pentru că avem niște verificări suplimentare atunci când adăugăm un card.
Dacă nu avem Wrist Detection activat atunci de fiecare dată trebuie să introducem parola când vrem să folosim Apple Pay. Singura modalitate prin care ar fi putut folosi ceasul pentru plăți este ghicirea codului PIN setat. Dacă a fost „1234” sau „0000” atunci e nasol, altfel nu ar fi putut folosi ceasul, spun asta din proprie experiență de utilizator de Apple Pay încă de la lansare.
Cum ne protejăm
În primul rând trebuie să ne setăm un cod PIN simplu (4 cifre) sau complex (6 cifre) în funcție de alegerea fiecăruia. Se poate face din meniul ceasului sau în aplicația Watch pe iPhone.
Dacă introducem parola de mai multe ori greșit vom primi următoarele mesaje:
- 5 greșeli → blocat pentru 1 minut
- 6 greșeli → blocat pentru 5 minute
- 7 greșeli → blocat pentru 15 minute
- 9 greșeli → blocat pentru 60 minute
La a 10-a greșeală consecutivă, dacă avem opțiunea Erase Data activată automat toate datele de pe Apple Watch se vor șterge. Ele rămân în backup pe iCloud, iar la găsirea lui sau achiziționarea altuia puteți face împerecherea fără probleme.
Recomandarea mea ar fi să activați această opțiune!
Ar fi bine să activați și următoarele opțiuni din meniul AW sau din aplicația Watch de pe iPhone:
- Passcode → să vă setați un PIN de 4 sau 6 cifre
- Unlock with iPhone → puteți să deblocați ceasul atunci când iPhone-ul este lângă el fără să mai introduceți codul PIN
- Erase Data → vă șterge toate datele de pe ceas la a 10-a încercare nereușită
- Wrist Detection → atunci când nu purtați ceasul acesta se va bloca automat
Dacă ați parcurs acești pași, puteți să verficați setările din meniul Face ID & Passcode de pe iPhone și să activați și acolo diverse opțiuni. În caz de pierdere nimeni să nu vă poată folosi telefonul. Mai jos sunt setările mele pentru iPhone, cele de Apple Watch sunt mai sus. Fiecare alege ce opțiuni dorește.
Important este ca în meniul din ultima poză să debifați Control Center și Wallet. În caz că îl pierdeți, nu poate accesa meniul Control Center pentru a vă dezactiva Wifi/LTE, bluetooth sau să îl pună în mod avion și Wallet pentru Apple Pay fără să bage parola sau Face ID.
Sursă: idropnews.com
Well, I believe the story with Disneyland is symbolic.
Actually every bank have a pattern how you spend money, if something goes wrong after few purchases you are notified / even your acc. Blocked.
Usually they ask : „this is you?” You need to confirm.
I encounter such theft, second day I received a phone call from the bank to check my Visa, if I hold them.
Of course was gone, together with my wallet , my DL and some cash.
I spent some time but in few days I was back in business, with all renewed documents.
Indeed, sensitive issue, you need to be careful and protect them.
BTW, the thief bought some gas and some groceries – the bank credited my acc. accordingly
Depends on the bank, Matt. With Apple Watch you are in charge of what or how much you pay for things. But here in this case something is not right. You have so many things and options to protect from this kind of fraudulent attempts. She blocked her cards after that but it was not enough, moneys were spend before. My only guess is that she had an 1234 passcode otherwise it is impossible to use Apple Watch to pay. You need a POS you cannot pay through online websites and you cannot make any transfer because the details of the credit/debit cards are encrypted and no info is shown in settings.
I am glad that you solved your issue 🙂
Strange thing. Yesterday a left my phone in my car and tried to use my Apple Watch 7 to pay. I’ve got a message that I have to connect to my phone to use the card.
That was it. Didn’t make any extra settings. So I think “something is rotten in Disneyland”.
Very strange. I will check this in Romania without my iPhone near to see if it requires too.