După ce am aflat că iPhone 15 o să vină cu port USB-C, iată că un nou zvon de această dată ne spune că toate accesoriile Apple precum și căștile AirPods vor trece pe USB-C.

AirPods Generations

Apple dezvolta în secret o soluție de încărcare wireless MagSafe cu ajutorul căreia să nu mai existe nici un fel de port pe dispozitivele sale, încărcarea să se facă wireless la fel și transferul de date. Din păcate acest proiect ca și cel cu AirPower sunt sortite eșecului, iar o astfel de soluție nu cred că este fiabilă în timp o spun surse din interiorul Apple.

Acesta ar fi principalul motiv pentru care Apple renunță la proiectul actual și va implementa începând cu 2023 noul port universal USB-C cerut și de Uniunea Europeană.

În 2012 când portul Lightning a fost lansat, Phil Schiller a spus că „acest standard Apple va fi pentru următoarea decadă”, ceea ce înseamnă că acei 10 ani au trecut și e timpul pentru o schimbare.

Tu ce părere ai, vrei MagSafe sau USB-C?

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Nu stiu daca este important ce vreau eu…. ca oricum Apple nu va face ce vreau eu.
    Mi-as dori Magsafe, dar daca tehnologia inca nu este destul de matura pentru a fi sigura,eficienta… nu ma pot pune in potriva curentului UE. Doar Apple este in masura sa decida daca mai poate „fenta” uniunea Europeana inca un an sau doi cu schimbarea portului de incarcare. pentru ca din ce observ latul se strange in jurul Apple.

    • Iulian, din păcate nu prea au ce să facă sunt din ce în ce mai constrânși, atât pe partea de port USB-C (dacă va deveni lege) + diversele procese „anticoncurențiale” și sideloading pentru aplicații din afara App Store.
      Eu nu am nimic împotriva USB-C, e un port comun, să fie pus peste tot.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu