Un monitor este un dispozitiv electronic pentru afișarea informațiilor. Unii consumatori îl confundă cu un televizor, dar acesta din urmă are un tuner încorporat și este un dispozitiv de sine stătător, în timp ce monitorul este dependent de un dispozitiv electronic (PC) separat. Mateview gt 34 de la Huawei merită atenția noastră.
Concepte și tipuri de monitoare
În prezent, există 3 tipuri principale de aceste unități: CRT (bazate pe tuburi catodice), plasmă (PDP) și cu cristale lichide (LCD și LED). Luați în considerare fiecare specie separat.
Monitoarele CRT sunt cele mai simple și mai ieftine de acest gen. În prezent, dispozitivele CRT nu sunt disponibile, așa că puteți cumpăra doar afișaje second-hand de pe piață. Avantajele acestui tip sunt prețul scăzut, durata de viață foarte lungă (până la 25 de ani), nu este nevoie de întreținere și reparație constantă. Cu toate acestea, astfel de dispozitive sunt învechite, consumă multă energie electrică, au o calitate slabă a imaginii și a sunetului, sunt foarte grele și voluminoase.
Dispozitivele cu plasmă au inaugurat era monitoarelor „subțiri” – erau dotate cu un ecran lat, un minim de butoane și o grosime mică. Sursa formării imaginii pe afișaje este un număr mare de celule de pixeli, care fac imaginea luminoasă și clară, vă permit să o vizualizați din diferite unghiuri. Dar astăzi dispozitivele PDP sunt prea voluminoase (diagonala lor este de la 30 de inch), consumă multă energie și sunt mai scumpe decât alte modele, mai moderne.
Ar trebui să verificați Mateview gt 34 de la Huawei; are caracteristici grozave.
Monitoarele cu cristale lichide (LCD) sunt cele mai solicitate pe piață. Există dispozitive LCD și LED. Principala diferență dintre ele este iluminarea de fundal a ecranului: primul tip funcționează pe lămpi fluorescente sau fluorescente (CCFL-backlight), iar al doilea – pe LED-uri (LED-backlight).
Monitoarele LCD au o serie de avantaje : preț rezonabil, fără tensiune statică (nu atrage praful), transmitere clară a liniilor și contururilor, imaginea nu se „volburoasă”, durată lungă de viață. Dezavantajele lor includ distorsiunea scăzută a culorilor naturale, contrastul scăzut și reproducerea slabă a negrului.
Ecranele LED au, la rândul lor, următoarele caracteristici : imagine luminoasă și clară, fără distorsiuni de culoare; contrast ridicat și adâncime a imaginii; consum redus de energie; greutate și grosime redusă a ecranului. Singurul lor dezavantaj este prețul relativ mai mare și uneori distribuția neuniformă a razelor de lumină.
Cum să alegi un monitor de computer pentru acasă, serviciu, jocuri?
Pentru a alege dimensiunea corectă a ecranului, ar trebui să fiți atenți la scopurile pe care le cumpărați.
În general, toate monitoarele sunt împărțite în următoarele tipuri:
- Pentru casă
- Pentru birou
- Pentru jocuri
- Pentru uz profesional
Cele mai simple sunt dispozitivele de birou. Dacă nu utilizați niciun program special și nu construiți desene, editați fotografii în Photoshop, în acest caz, diagonala poate fi minimă, precum și valorile standard ale culorii și răspunsului ecranului. Daca alegi pentru casa, si vrei sa poti viziona un film pe ecran, sa joci jocuri simple, sa faci niște activități educative, monitorul mediu pentru un calculator cu diagonala de aproximativ 24 inch, cu o randare medie a culorilor si timp de răspuns de 3-5 milisecunde.
Pentru lucrul cu proiecte complexe, editarea în Photoshop, alegeți dispozitive cu diagonală mare, rezoluție bună a ecranului și răspuns rapid la culoare. Pentru munca de birou cu ferestre mari luminoase sau iluminare excelentă, alegeți monitoare cu luminozitate ridicată, astfel încât într-o zi însorită strălucitoare să se poată lucra cu un astfel de monitor.
După cum puteți vedea, există un număr mare de dispozitive care vă permit să lucrați atât acasă, cât și la birou. În funcție de cerințele dispozitivului, alegeți diagonala, luminozitatea și rezoluția ecranului. Rețineți că dispozitivele cu diagonală mare sunt destul de puternice, cu răspuns rapid, respectiv, aveți nevoie de o placă video bună și de putere mare a procesorului.
0 Comentarii