Producătorii Apple și Google ar trebui să ofere piese de service și update-uri de securitate timp de 7 ani se arată într-o cerere trimisă de Germania către comisia UE.

iPhone 12 Service

Astfel de cereri au fost făcute și de Italia, Spania sau Franța unde autoritățile au dat în judecată Apple și au câștigat procesele privind încetinirea telefoanelor sau a pieselor de service care nu se mai găseau pentru terminalele mai vechi.

Spania a probat un proiect în care Apple să fie obligată să ofere 3 ani de zile garanție pentru produse în loc de 1 an, iar piesele pentru service să fie disponibile timp de 10 ani de zile. Italia a amendat Apple pentru „rezistența la apă” a terminalelor iPhone 12.

Dacă această reglemetare ar veni din partea UE atunci vom avea peste tot timp de 7 ani update-uri și piese de service pentru dispozitivele cumpărate, care nu sunt deloc ieftine.

Asociația DigitalEurope. cea care îi reprezintă pe Apple, Samsung și Huawei în Europa crede că această propunere trimisă de Germania către UE este una fără precedent, aceștia susținând că 3 ani pentru update-uri de securitate și 2 ani pentru update-uri de OS sunt suficiente!

Chiar mi-ar plăcea ca cererea Germaniei să fie aprobată, iar UE să oblige toți producătorii să ofere aceleași servicii. Să văd atunci cum vor scoate cămașa Xiaomi, Google, Samsung, OnePlus sau Huawei 😀


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu