Pe lângă muștele și țânțarii care ne-au zăpăcit și anul acesta în Ghiroda, iată că avem un nou soi de gongi care nu știu pe unde intră, dar te trezești cu ele prin casă. Sunt multe și afară, am văzut chiar și în Timișoara cât am stat la coadă la farmacia Dona în Modern.

Pot doar să mă bucur că anul acesta s-a stropit de țânțari de 5 ori în Ghiroda, de 2 ori cu avionul și de 3 ori cu tunul la sol. Pe lângă țânțari am avut parte și de multe muște care nu au murit, ba chiar s-au înmulțit după stropiri.

Țânțari, nu am mai văzut, nu am mai fost mușcat, dar au apărut aceste gongi zburătoare care după câteva ore de stat în casă, mor, stau cu picioarele în sus.

De dimineață citeam niște articole legate de ambrozia din orașul Timișoara și zonele învecinate, Ghiroda, Dumbrăvița, Giroc, Moșnița, Șag sau Săcălaz. Din păcate sunt foarte multe terenuri nelocuite cu bălării de 2m neîntreținute. În Ghiroda, la noi în cartier s-a efectuat o curățare completă a parcelelor care erau pline de ambrozie, s-au tăiat după ce au fost înștiințați de Poliția Locală la cererea noastră.

Apelați cu încredere la Poliția Locală dacă aveți în zonă parcele care sunt acoperite cu ambrozie.

Față de alți ani, eu zic că în Ghiroda stăm bine cu ambrozia, iar polenul emis încă nu a ajuns la cote ridicate. Simptomele sunt nasoale, nas înfundat, ochi roșii și strănut, iar unele persoane au nevoie de medicamente care să oprească din efect însă nu poate fi tratată complet.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu