Astăzi vorbim de Trotinetă electrică pliabilă Xiaomi Mi M365 cu care m-am jucat câteva zile, iar în rândurile de mai jos am să vă descriu experiența mea.

Xiaomi Mi M365 - Trotinetă electrictă pliabilă

Trotineta electrică a fost achiziționată la promoție de pe evoMAG. În acel moment prețul era de 1899 lei, redus de la 2599 lei, acum prețul este de 1999 lei.

Autonomia de 30km și viteza de 25km/h au fost principalele criterii de achiziție. Desigur, sunt variante care merg mai mulți km gen 40 – 50 sau au o viteză mai mare de 25km/h însă trebuie să știți că dacă viteza depășește 25km/h trebuie înregistrată la primărie și vă trebuie carnet de conducere categoria AB sau B.

Ambalare

Vine ambalată foarte bine, arată bine și funcționează excelent. Imediat cum o scoți din cutie parcă te strigă să te urci pe ea și să dai o tură. Este încărcată, deci fără probleme funcționează imediat. Ca să puteți pleca cu ea, trebuie să îi umflați roțile, acestea fiind dezumflate. Primiți și două cauciucuri gratuit la achiziție!

Funcționalitate

Trotineta electrică Xiaomi Mi M365 are încorporat bluetooth cu ajutorul căruia se poate conecta la aplicația Mi App de unde se pot face toate setările necesare utilizării ei. Se conectează, se verifică firmware-ul după împerechere se face update.

Ce mi-a placut foarte mult, este Cruise Control. Da, ca și la mașină îți poate menține aceeași viteză ca să nu stai cu mâna pe accelerație și să îți amorțească, mișto nu?

Se poate seta ca stopul să fie tot timpul aprins sau să fie pornit manual atunci când vrei să pleci la o plimbare. În modul Eco sau Energy Recovery putem selecta puterea de regenerare a energiei renunțând la o viteză de rulare mai mare, de exemplu, dacă preferi să mergi 3-5km în plus, atunci viteza maximă va ajunge la 20km/h să zicem.

Tehnologia de reciclare a energiei prin roata din față convertește energia kinetică în energie electrică oferind o autonomie mai mare decât alte trotinete.

Tot în roată, există un sistem de protecție în caz de scurt circuit sau alte evenimente care pot duce la supraîncărcare. Există și o protecție la un voltaj scăzut care oprește astfel alimentarea bateriilor.

Claxonul manual este genial, te face să te îndrăgostești de el, mai ales că o să îl tot folosești pentru că oamenii nu știu care este trotuarul și care este pista de biciclete/trotinete. Frâna este duală, în roata din față avem opțiunea E-ABS doar în caz de urgență în rest se folosește atunci când se face regenerarea energiei sau day-by-day prin cea manuală cu manetă și disc pe spate care te ajută să te oprești în doar câțiva metri. În cartea tehnică în caz de urgență la viteză maximă 25km/h se poate opri în doar 4m.

Trotineta este pliabilă, relativ ușor de cărat pe distanțe scurte, gen până la mașină sau sus la birou, etc. Ea cântărește aproximativ 13kg, deci nu e chiar o pană 🙂

Încărcarea ei durează între 3-5 ore dacă este descărcată complet. Se poate folosi orice fel de priză de 220V.

Butoane

În stânga avem frâna de mână care acționează discul de pe roata din spate. Frontal pe ax avem butonul de pornire/oprire care se ține apăsat 3 secunde pentru a prelua comanda. Ca și display avem 4 leduri, 3 care îți arată distanța rămasă de parcurs (1 led înseamnă aprox 10km) și ultimul îți indică modul de rulare, Eco sau Normal.

Fiecare LED înseamnă 25% baterie.

Pentru a aprinde farul apeși o singură dată pe butonul de pornire/oprire și încă o dată dacă vrei să îl stingi. Tot timpul informațiile sunt transmise către aplicație având astfel toate statisticile cu viteză, kilometrii parcurși si puterea bateriei rămase.

Cauciucurile cu cameră înăuntru îți oferă un confort foarte ridicat mai ales că pistele noastre de biciclete au destule denivelări sau dacă mergi pe dale sau pietriș nu se simte, însă există și riscul să faci pană.

Autonomie

Pentru un grăsan ca mine cu 100kg în mod Eco ajung și până la 24-25km, iar în mod Standard mai mult de 18-20km nu duc. Pentru 85kg în mod Eco poți ajunge până la 30km iar în mod Standard 24-25km.

La început o să o testezi cum accelerează, cum frânează o să te joci cu ea, apoi o să începi să o simți și să mergi lin cu ea să nu o bruschezi ca să o poți folosi cât mai mulți kilometrii.

Tweakuri

Poate fi flashuită în multe moduri care să vă ofere foarte multe opțiuni însă trebuie să căutați pe net, să găsiți firmware-ul potrivit sau să vi-l creați voi.

  • pornirea poate fi făcută direct din buton fără să dați din picior ca să prindeți viteză;
  • viteza maximă poate fi modificată în sus sau în jos;
  • accelerarea poate fi lină sau bruscă;
  • plus multe alte opțiuni. Aici vă las pe voi să căutați pe net.

În cazul în care cineva, coleg sau hoț vrea să o ia și să se dea, există un mod de blocare automat din aplicație iar aceasta nu pornește până când nu este dezactivat din telefon. Dacă cineva cumva reușește să plece cu ea se poate activa modul furt îi încetinește singură până se oprește.

Prețuri în online

Un factor destul de important este și prețul care se învârte între 1800 – 2500 lei în retail-ul românesc.

evoMAG – 1599 lei

eMAG – 2099 lei (stoc limitat)

*urmează Black Friday poate o prindeți la un preț promoțional!

Este cel mai bun raport calitate/preț/autonomie/confort pentru o trotinetă electrică pliabilă care îți poate fi de un real ajutor în orașele mari dar și mici, care să te scape de bătăia căutării unui loc de parcare, a timpului pierdut în trafic sau la semafoare.


Dacă alegi să îți achiziționezi un Xiaomi Mi M365 te rog după ce o folosești o perioadă, să lași un mic review în secțiunea de comentarii ca să știu dacă ești sau nu mulțumit de recomandarea mea.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu