Congresul American a trimis două scrisori către Apple și Google în care trebuie să răspundă clar dacă te pot monitoriza atunci când senzorii sunt dezactivați. Recent, a fost scandalul celor de la Google și mailurile utilizatorilor expuse unor dezvoltatori care cereau acces specific pentru citire/ștergere/trimitere de mailuri.

monitoriza

Scrisoarea către Apple este despre accesul dezvoltatorilor prin aplicațiile lor după ce acestea sunt publicate în App Store și ajung apoi în dispozitivele utilizatorilor. Scandalul recent fiind cel cu Uber care te monitoriza chiar și când nu foloseai aplicația pentru că aveau super-drepturi.

Se zvonește că următoarele căști wireless AirPods vor avea o funcție live-on ascultând astfel tot în jurul lor, doar dacă tu îi dai acces. Oare dacă oprești accesul, ele nu te vor mai asculta și nu vor mai comunica cu serverele Apple? Vezi scandalul recent cu boxele Alexa care ascultau activ toate discuțiile și care trimiteau toate informațiile către serverele lor.

Apple colectează date legate de locație pentru noul său proiect împreună cu RapidSOS și serviciul național 911 pentru situațiile de urgență sau în caz de accident.

In June 2017, Google announced changes to Gmail that would halt scanning the contents of a user’s email to personalize advertisements to “keep privacy and security paramount.”

Google still permitted third parties to access the contents of users’ emails, including message text, email signatures, and receipt data, to personalize content. In the context of free services offered by third parties, these practices raise questions about how representations made by a platform are carried out in practice.

La ce întrebări trebuie să răspundă Apple și Google:

  • dacă colectează date prin hotspoturi Wifi și Bluetooth beacons atunci când nu există sim introdus sau locația este oprită;
  • dacă datele sunt stocate în telefon, iar la conectarea la internet acestea sunt trimise către ei;
  • dacă ascultă utilizatorii prin diverse metode;
  • dacă colectează înregistrări audio fără consimțământul utilizatorilor;
  • dacă limitează cumva datele colectate prin aplicațiile dezvoltate de terți și disponibile în Play Store și App Store;
  • cum monitorizează Apple și Google că toate aceste aplicații din magazinele lor respectă politicile impuse și nu abuzează de datele utilizatorilor.

Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu