Dispozitivul wireless de încărcare pentru iPhone, Apple Watch și AirPods prezentat în septembrie și denumit AirPower nu și-a mai făcut apariția în iunie, luna aceasta așa cum se zvonea datorită unor probleme cu supraîncălzirea lui.

airpower
foto: Patently Apple

După cum ne-am obișinuit, Apple încearcă să lanseze produse care să se diferențieze de concurență, calitative și scumpe dar care funcționează diferit. AirPower nu este doar un dock sau un dispozitiv de încărcare ca orice alt încărcător cu Qi, ci vine conceput cu propriul sistem de operare iOS care poate prelua puterea curentului dar în același timp o poate distribui diferit în funcție de produsul care este la încărcat. Având un circuit complex în interior, acesta comunică cu dispozitivele puse la încărcat.

Poate nu știați, iPhone X a fost conceput să fie încărcat doar wireless fără portul lightning, având nevoie de un dispozitiv sau cablu cu posibilitate de fast charging. Pentru că acesta nu putea fi dezvoltat, au renunțat și au lăsat portul așa cum este. Chiar dacă, Apple ar putea schimba toate porturile și să treacă la USB Type-C, terminalele iPhone X Plus dar și celelalte modele vor veni cu cabluri de încărcare care suportă încărcarea rapidă direct în cutie.

Vezi oferte cu încărcătoare wireless Qi

Încărcătoarele wireless cu tehnologie Qi pot încărca doar 1 singur dispozitiv, pe când AirPower poate încărca mai multe dispozitive indiferent unde sunt poziționate pe el.

Dispozitivele care pot fi încărcate sunt iPhone 8, iPhone X, AirPods cu carcasă de sticlă și Apple Watch 3. Conexiune din priză și AirPower se face folosind un cablu lightning.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu