Dacă cauți o mașină de spălat vase silențioasă și eficientă, atunci Bosch Silent 4 SMS40C22EU este alegerea perfectă. Am să vă arăt în rândurile de mai jos ce înseamnă o mașină de spălat vase, ce trebuie să știți înainte de cumpărare.

Ce este o mașină de spălat vase silențioasă?

Asemeni unei mașini de spălat haine, doar că aceasta spală vase. Vasele pot fi considerate atât oale mari, mici, veselă mică până la cea mare, cuțite, furculițe, lingurițe, produse de plastic și pahare, căni de toate tipurile, exceptând cele care nu suportă o temperatură de 65 grade, iar zgomotul de fond este foarte redus.

Instalare

Se face foarte ușor, având doar 3 cabluri să zic așa. Cel de alimentare la curent, cel pentru apă și scurgerea. Aici lucrurile pot fi puțin complicate sau nu în funcție de cum aveți voi alimentarea cu apă și scurgerea. De obicei sunt una lângă alta, dar nu se știe niciodată. În cazul meu a trebuit să fac rost de un T-eu pentru scurgerea de 40mm, iar la apă de un adaptor 3/4 pentru 1/2 și niște bandă de teflon.

Dacă vă pricepeți această operațiune o puteți face voi, dacă nu, este bine să chemați un instalator. Majoritatea blocurilor noi, au modificările necesare făcute, făcând instalarea plug-and-play.

De asemeana mașină poate fi încorporată direct în blat, dacă există loc, având capacul de sus detașabil potrivind-o perfect la dimensiunile standard ale corpurilor de bucătărie.

Cum funcționează?

Mașina de spălat vase Bosch SMS40C22EU vine deja configurată și poate fi folosită imediat. Este recomandat să citiți manualul de utilizare, pentru că, la fel ca și mine o să aflați lucruri noi, pe care nu le știați până acum.

O mașină de spălat vase are nevoie de 3 chestii pentru a putea funcționa:

  1. Sare dedurizantă;
  2. Pastile cu detergent pentru spălare;
  3. Lichid de clătire și împrospătare.

[pull_quote_center]Atenție! Dacă folosiți pastile combinate cu lichid de clătire nu mai trebuie să adăugați separat lichid, însă ca și sfat o singură chestie nu poate să facă bine 3 chestii, deci concluzia o trageți voi.[/pull_quote_center]

Mașina, vine cu un set de Finish, care este și recomandat de Bosch pentru 2 spălări și 2 clătiri. Se pun în lăcașele dedicate, se umple mașina cu vase și se apasă START.

La prima utilizare trebuie să aflați de la furnizorul vostru de apă, cât de dură este. Majoritatea companiilor au site-uri web unde publică rapoarte pe fiecare lună deci ar trebui să fie ușor. Se setează mașina folosind datele din manual conform durității.

La prima spălare umpleți vasul dedicat pentru sarea dedurizantă cu apă și porniți mașina de spălat vase cu ceea ce doriți să spălați. Lăsați-o să își facă primul ciclu, iar apoi puneți sarea dedurizantă.

Mașina are 3 programe de spălare și 1 de clătire.

  1. Programul complet 65˚ și 2h10min
  2. Programul eco 50˚ și 3h30minute
  3. Programul pahare 45˚ și 29 minute
  4. Clătire 15 minute.

Folosesc mașina deja de 1 lună de zile și pot spune că … nu am cuvinte! Obișnuiți cu spălatul manual, nu am dat niciodată importanță la o mașină de spălat vase silențioasă și economică. Așa este, toți europenii au mașini de spălat vase, noi avem bureți de spălat și axion. De asta suntem ultima țară din Europa care încă mai spălăm „la mână”, iar de aici și vânzările mari de bureți, axion și alte produse de curățat.

Nu vreau să vă conving de absolut nimic, doar vă spun să vă cumpărați o mașină de spălat, să o folosiți, iar după să vă întoarceți aici și să lăsați un comentariu dacă v-a fost sau nu de folos.

Există un buton separat care poate fi folosit pentru half-load sau încărcat de jumătate. Aveți vase, oale, etc și nu este plină mașina și vreți să le spălați, atunci puteți selecta half-load iar mașina va utiliza jumătate din apă și jumătate din curentul normal pentru a spăla aceste vase.

Tipuri de mașini de spălat

Pe internet sau în magazine veți găsi diverse tipuri de mașini de spălat, de la ieftine la scumpe, însă trebuie să luați în considerare mai multe aspecte cum ar fi:

  • câte seturi de vase/tacâmuri poate spăla odată?
  • ce programe de spălare are?
  • ce consum de apă are anual?
  • ce consum de curent are anual?

Nu vă aruncați direct la cea mai ieftină că apoi o să regretați! Analizați toate opțiunile, toate variantele și apoi faceți achiziția.

Preț

Eu am cumpărat mașina de pe eMAG, prețul a fost de 1200 lei cu tva. Din ce am văzut, prețurile fluctuează foarte mult. Mașina o am de dinante de Black Friday, iar acum prețul a fost tot de 1500 lei cam peste tot. Momentan mașina de spălat vase Bosch este la reducere!

   Descoperă reducerea de preț la mașina de spălat!

Consumabile

Am citit și eu forumuri cu și despre mașini de spălat, ce folosesc, cum se folosesc, ce consumabile au și am ajuns la concluzia că sunt mașini care nu suportă altele decât cele recomandate de producători. Ele suportă, dar nu sunt bune.

Ca să vă faceți o idee, Finish este cea mai scumpă soluție de curățat, limpezit, însă există și variante ieftine la Auchan, însă ele nu sunt bune pentru că rămân pete, urme pe vase, oale sau pahare. În momentul de față am ales varianta Lidl, pentru că feedback-ul celor care au utilizat a fost ok. Poate nu funcționează și nu sunt bune, prefer să le încerc. Cutia are 60 de pastile care ar trebui să te ducă undeva la 2 luni. 1 pastilă pe zi sau două dacă ai foarte multe vase.

Costurile pentru ele sunt undeva la maxim 30 lei pentru toate 3.

Până acum și-au făcut treaba foarte bine și arată așa:

Beneficii

Mașina de spălat vase Bosch SMS40C22EU este alegerea perfectă nu doar pentru mine, ci pentru mai multe persoane care o utilizează. Pe internet găsiți toate părerile, așa că părerea mea este:

   Cumpără mașina de spălat acum!


Ce alternative ai?

Stocul produselor este destul de fluctuant, motiv pentru care vă las mai jos alte variante:

  1. Bosch SMS40E32EU, 12 seturi, 4 programe, Clasa A+, 60 cm, Alb – 1379 lei – preț promo
  2. Bosch SMS25AI00E, 12 seturi, 5 programe, Clasa A+, 60 cm, Inox anti-amprenta – 1799 lei – preț promo
  3. Bosch SMS46AW00E, 12 seturi, 6 programe, 60 cm, Clasa A+, Alb – 1799 lei – preț promo

Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu