In weekend “niste” baieti destepti au facut primul pas in hackuirea unui cont de iCloud a celor de la Apple. Acesta se numeste Mat Honan.
Lantul conturilor legate intre ele a fost: iCloud, apoi contul de Twitter, contul de Twitter al Gizmodo (fostul sau loc de munca) iar apoi tot ceea ce era legat de acestea.
Mai rau este ca hackerii au obtinut acces si la Find my iPhone, iar cu acesta la Mac-ul personal, iPhone si iPad si care au fost programate pentru stergere, ceea ce s-a si intamplat. Contul de gmail a fost de asemenea si el sters. Acum incearca impreuna cu cei de la Apple si Google sa isi obtina toate datele inapoi (daca mai este posibil), dar totusi e o situatie nasoala pentru el si pentru toti utilizatorii de servicii/produse Apple.
Dar, defapt cum s-a intamplat. Honan crede ca hackerii s-au folosit vechea sa parola de 7 caractere, ca sa apeleze AppleCare support, pentru a reseta parola:
I know how it was done now. Confirmed with both the hacker and Apple. It wasn’t password related. They got in via Apple tech support and some clever social engineering that let them bypass security questions. Apple has my Macbook and is trying to recover the data. I’m back in all my accounts that I know I was locked out of. Still trying to figure out where else they were.
In momentul de fata daca un hacker poate sa intre in contul unui utilizator iCloud cu ajutorul celor care au creat serviciul – in cazul de fata AppleCare support – si s-a ii stearga toate datele, de pe conturi, telefoane, tablete si laptop, nu duce decat la o ingrijorare a utilizatorilor.
Se pare caci conturile de iTunes sunt des sparte de hackeri, insa acesta este primul de acest gen si sper caci Apple nu v-a lasa lucrurile asa la voia intamplarii, ci va reactiona sau v-a consolida modalitatiile de resetare a unei parole sau de a remedia cele deja existente.
Primul lucru pe care o sa il fac avand in vedere cele de sus si dat fiind faptul caci conturile de twitter, facebook, instagram, si restul, sunt conectate intre ele si cu siguranta te pot lasa “baietii” fara continut, este sa imi schimb parola cu una care sa contina cel putin 10 caractere, litere mari, mici, numere si caractere speciale si cel mai important, nu dati click-uri pe toate link-urile inutile si nu v-a introduceti datele de logare pe nici un site, decat pe cel de drept al celor de la Apple.
0 Comentarii