Trăim în lumea în care depindem momentan de aplicații de VPN pentru a accesa conținut de pe un anumit continent, țară sau locație. Nu am înțeles niciodată restricția de acces pentru unele website-uri, la fel și videostreaming-ul din US sau Europa. Sunt aceleași servicii, doar că au prețuri diferite, asta să fie oare?
VPN sau virtual private network este utilizat pentru cei care vor să își ascundă adresa IP, să treacă peste anumite blocaje online dar și să acceseze conținut restricționat de către furnizorul de internet.
Vă spuneam că Facebook prin Onavo VPN te poate spiona, iată că acum este rândul altor 3 aplicații de VPN să fie compromise și să ofere date, chiar și adresa de IP reală a celui care folosește seviciul.
În cazul în care, folosiți soluția celor de mai jos, este recomandat să luați legătura cu ei (dacă aveți o subscripție plătită pe 6luni/1an) și să cereți remedierea problemei printr-un update sau să renunțați la aplicație și să cereți refund pe motiv de securitate:
- HotSpot Shield;
- PureVPN;
- Zenmate.
Cei care vor o soluție sigură, vă recomand Cargo VPN pe care l-am testat aici. Îl folosesc și acum, are logare prin amprentă, locațiile pentru VPN sunt multiple și sigure.
„Nu am înțeles niciodată restricția de acces pentru unele website-uri, la fel și videostreaming-ul din US sau Europa. Sunt aceleași servicii, doar că au prețuri diferite”
Chiar daca sunt aceleasi servicii, cand un furnizor de continut precum Neflix, achizitioneaza drepturi de difuzare, pretul licentei este stabilit si de audienta canalului de distributie. Daca un astfel de provider a luat drepturi doar pt Statele Unite, atunci va bloca accesul din afara regiunii respective.
Apropo de Netflix, la ei a durat mult cu implementarea serviciului la nivel global din cauza licentelor deja achizitionate. Pt ei a devenit fezabil sa lanseze serviciul si in alte piete abia cand ponderea productiilor proprii a crescut suficient astfel incat sa compenseze costul marit cu celelalte licente.
Tot la capitoul productiilor proprii, a fost interesant cazul serialului House of cards, a carui drepturi de difuzare exclusiva fusese vandute catre Pro Tv, motiv pentru care serialul nu era disponibil la lansarea Netflix Romania 🙂
Nici eu nu le-am înțeles @catalin-tanase dar asta e. Noi, proștii și restul lumii 😀